Özgür Özel, Kartal Belediyesi'nin yaptırdığı kız öğrenci yurdunu açtı

SİYASET, 10 Mart 2024 21:54

CHP Lideri Özgür Özel, Mustafa Necati Kız Öğrenci Yurdu ve Venüs Gezegen Sosyal Tesisi açılışına katıldı.

Özgür Özel, Kartal Belediyesi'nin yaptırdığı kız öğrenci yurdunu açtı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Mustafa Necati Kız Öğrenci Yurdu ve Venüs Gezegen Sosyal Tesisi açılışında yaptığı konuşmada, “31 Mart’tan sonra çok daha fazla sosyal demokrat belediye başkanına sahip olacağımızı, İstanbul’da 14 olan belediye sayımızı, başkanımız 14 artı 14 diye, 28 olarak bir hedef koyuyor, çok yüksek rakamlara ulaşacağımızı, genç belediye başkanları başardıkça daha çok gencin önünün açılacağını müjdeliyorum” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Mustafa Necati Kız Öğrenci Yurdu ve Venüs Gezegen Sosyal Tesisi açılışına katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, “Bugün buraya hem bir borcu ödemek üzere geldim, hem bir davete icabet etmek üzere hem de bir teşekkür etmek üzere geldim. Hepsinin kesiştiği noktada Gökhan Başkan var. En önemlisi şu, bugün Türkiye’de siyasette gençler, gençlerin durumu bazı yükleri gençlerin taşıyıp taşıyamayacağı, henüz çok tecrübesiz oldukları için bu görevi yapıp yapamayacakları gibi birtakım tartışmalar yürütülüyor. Bu tartışmalar siyasette hep vardır” dedi.

“EN GENÇ ADAYDI”

Özel, “Ben kendisini telefon ile arayarak kutlamıştım. Siyasetin gençleşmesine yönelik umudumuzu, sırtındaki yükü ifade etmiştim. Dün gibi hatırlıyorum, grup başkanvekiliydim bundan 5 yıl önce. 5 yıl boyunca Gökhan Yüksel arı gibi çalıştı. Çalıştı, sürekli bir yandan da açılışlar yaptı. Yaptığı açılışların davetiyelerini yolladı. Bu açılışa davet edildiğimde genel başkan olarak Kartal Belediyesi’nden aldığım ilk davetti ama arkadaşlarıma sordum, dedim ki bundan öncekilere şöyle bir bakalım Gökhan Yüksel ne yapmış diye. Daha doğrusu Gökhan Yüksel bizi nerelere çağırmış diye. Gökhan Yüksel bundan önce beni sokak hayvanları tedavi merkezinin açılışına çağırmış gelememişim. 5 yılda 2 bin 200 binanın yıkımını gerçekleştirmiş, bunlarla ilgili bir sunum yapmış, bir ilk adım atmış, kentsel dönüşümle ilgili ve dirençli kentler noktasında belediyenin irade beyanını koyduğu lansmana gelememişim. Makine hangar teknoloji merkezi açarak geleceğin mühendislerine kodlama ve yazılım öğretme ile ilgili çok önemli bir merkez açmış, gelememişim. 3 mahallenin kesişim noktasında Yalı Yunus Topselvi Kültür Merkezi’ni açmış gelememişim. 16 bin metrekare üzerine Bayram Demirkol Parkını açmış, gelememişim. Kartal’ı deniz, rüzgar ve su sporları merkezi haline getirmek amacıyla Dragos Su Sporları Merkezini açmış, gelememişim. Bugün beni 408 yataklı Mustafa Necati Kız Öğrenci Yurdunun açılışına davet etmiş. Mustafa Necati kimdir? Mustafa Necati 1’inci dönem Saruhan, yani Manisa mebusudur. Mustafa Necati, harf devrimi yapılırken Milli Eğitim Bakanıdır. Maalesef 35 yaşında bir apandisit patlaması sonucunda kurtulamayıp hayatını kaybetmiş, Cumhuriyetin en erken kaybettiği bakanlarından biridir ama harf devriminin bakanıdır. Gökhan Yüksel ile hayatının kesiştiği noktalardan bir tanesi de budur” ifadelerini kullandı. Özel şunları söyledi:

“TEŞEKKÜR BORCUMUZ VAR”

“Bu partinin Deniz Baykal 35 yaşında milletvekilidir. 36 yaşında Maliye Bakanıdır. 36 yaşında Maliye Bakanlığını taşıyabilmiş olan bu partinin yine 36 yaşında Çalışma Bakanı Bülent Ecevit’tir. 38 yaşında Kültür Bakanı Ahmet Taner Kışlalı’dır. 39 yaşında Sağlık Bakanı Refik Saydam’dır, Cumhuriyetin ilk döneminde. Böyle bir parti bugünlerde 30’lu yaşlarında belediye başkanlarını aday gösterebiliyorsa 31-32 yaşında aday olup bugün 37’nci yaşında hiç tartışmasız Kartal’a yeniden aday gösterilebilecek performansı, memnuniyeti gösteren Gökhan Yüksel’e teşekkür borcumuz vardır. Gökhan ve diğer gençlik kollarından gelen arkadaşlar sayesinde bugün yine 30’lu yaşlarında Kadıköy Belediye Başkan adayımız hemen yanında oturmaktadır, Tuzla’da 30’lu yaşlarında Eren Ali Bingöl adaydır. Çankaya’da 31 yaşında Hüseyin Can adaydır, İzmir’de 40 yaş altı 12 tane belediye başkanımız adaydır. Hepsinin yolları açık olsun. Gençlerin, Cumhuriyetin yolu açık olsun.”

“HIZIR, DARDA KALANA UZANAN ELDİR”

“Bir diğer yandan 478 kız öğrencinin barınma sorunun çözmek üzere bir adım atıyoruz. Burada hem kreşler ki kadınların sosyal yaşamına, iş yaşamına katılması için çok önemli. Hem yurtlar çok önemli. Bu konuda hep yerel yöneticilerimize telkinde bulunmuş, onları yüreklendirmiş, bu yurdun ilk temelini o günlerde atan, önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nu minnetle anıyoruz, kendisini selamlıyoruz. Şahkulu Sultan Dergahı, Alevi yurttaşlarımız için, bizler için çok önemli bir yere sahiptir. Şahkulu Sultan Dergahı için Hızır evi diyorlar. Hızır darda, zorda kalana uzanan eldir. Hızır düşmek üzereyken tutunduğumuz daldır. Hızır zor durumda kalanların yardımına koşandır. Hızır acısını bilendir, yaraya merhem olandır. Hızır bugün Şahkulu Sultan Vakfı’dır. Hızır bu vakfa gönül veren canlarımızdır bugün. Bütün canlara selam olsun. Geçen Elmalı’da anlattım, canların çok hoşuna gitti. Hacıbektaş’ta anlattım. Bir de burada anlatayım. Can dostum, yol arkadaşım, şimdi Malatya Belediye Başkan adayımız Veli Ağbaba’nın annesi Elif Teyzem. 2 yıl önce kaybettik. Son zamanlarında gitgide unutkanlığı artmıştı. Ama Elif teyzeyi kimse unutmuyordu. Onun 1200 yıllık tasından bir damla su içip de kanmayan, elindeki okunmuş pirinçten bir tane yiyip de doymayan, sırtını sıvazladıklarından menzile varmayan yoktu. Ben her Malatya’ya gittiğimde Elif teyzenin tasından suç içmeye, bir duasını almaya, sırtımızı sıvazlatmaya yanına varırdık. Son zamanlar unutuyordu. Veli Ağbaba gösterdi, ‘Ana Özgür’ü bildin mi?’ Oturduğu yerden bana baktı, ‘Kimlerdensin Özgür’ dedi. ‘Ben Manisa’danım Elif teyze uzaktanım’ dedim.. ‘Alevi mi, Sünni misin’ dedi. Dedim ki ‘Elif teyze ben Sünni’yim.’ Dedi ki ‘Hiç üzülme oğlum, sen de bir cansın.’ Rahmetli Elif teyzenin yetiştirdiği evladı kendi kardeşimle birdir. Bu meydandaki bütün canlar hepimizin canıdır, can canayız, yan yanayız. Göz gözeyiz. El eleyiz. Cumhuriyetin şanlı yürüyüşündü 100 yıldır olduğu gibi omuz omuzayız. Birlikteyiz.”

“BİNLERCE ÖĞRENCİYE DESTEK”

“Biraz önce mesajı okundu, Ekrem Başkan bugün bir başka yerde halk buluşması var. Ben buradayım, Ekrem Başkan orada. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kartal’a neler yaptığına şöyle bir bakınca, bitmeyecek okumakla ama 6 bin 44 öğrenciye Kartal’da burs veriyor. Kartal aslında geçen seçimde Ekrem Başkana ve Gökhan Başkana verdiği oydan çok memnun. Bütün anketler bunu gösteriyor. Bu kadar yüksek memnuniyete bakınca 6 bin 44 öğrenciye burs vermek şu demek, geçen sefer eğer bu tercihte bulunmasaydı İstanbullular, bu 6 bin öğrencinin sahip çıkanı yoktu. 1529 öğrenci düzenli kırtasiye desteği alıyor. 185 bin ton sadece Kartal’da asfalt dökmüşler, 72 bin 366 metrekare yayalaştırma çalışması yapmışız. 6 bin 370 haneye, 10 bin 98 öğrenciye düzenli nakdi destek sağlıyoruz Kartal’da. 55 bin kişiye sağlık hizmeti vermişiz. 3 bin 935 ağaç, 3,5 milyon çiçek ve fide dikmişiz. 32 bin 873 adet gıda ve hijyen kolisi dağıtmışız. 34 bin 981 sahipsiz hayvana veterinerlik hizmeti sağlamış, barınaklara almışız. 8 bin 224 haneye İstanbulkart vermişiz, annelere. Kartal Gaffar Okan Parkı’nı açmışız. Soğanlı Mahallesi Cami’ni onarmışız. Neyzen Teyfik Meydanı’nı açmışız diye uzayıp gidiyor. Kartal’da gençleri merkezine alan bir belediyecilik anlayışının, sen oku diye ve genç üniversiteli kampanyaları ile öğrencilere destek sağlamanın ve bunun 31 Mart’tan sonra Türkiye’deki tüm CHP’li belediyelere yaygınlaştıracak olmanın umudunu, heyecanını ve kıvancını yaşıyoruz.”

“DAHA FAZLA SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYE BAŞKANI”

“2022 yılında Türkiye’de üniversite öğrencilerinin sadece yüzde 22’sine yurt imkanı sağlanabiliyor. Bu oran, İstanbul’da yüzde 10’un biraz üzerinde. O yüzden böylesine bir yatırımın yapılması, kız öğrenci yurdunun açılması Türkiye’nin 80 vilayetinden buraya gelen öğrencilerin anne ve babalarının Türkiye’nin farklı coğrafyalarında yüreklerine yollanmış çok sıcak bir mesaj. Kartal’dan onlara uzatılan bu dostluk eli Türkiye’nin toplumsal barışına da çok önemli katkıda bulunacak. Bu tip işleri sürdüreceğiz. Bugüne kadar Türkiye’de belediyelerimiz tam 64 tane yurt açtılar. Bu çok önemli bir adım çünkü yurt yapmak aslında baktığınızda belediyelerin işi değil. Üniversite açıyorsanız barınma sorunun merkezi yönetim olarak çözmeniz lazım ama TOKİ, her şeyi yapan, lüks konutlar yapan TOKİ, toplu konutlar, okul, cami yapan TOKİ bir tek yurt yapmıyorsa, bunda bir başka mesele var görülmesi gereken. Eğer Kartal Belediyesi bizde olmasa, İstanbul Büyükşehir bizde olmasa, Türkiye’deki belediyeler olmasa o 64 tane yurt yapılmayacak. Ama birileri yurt yapıyor. Cemaatler, tarikatlar yurt yapıyor. Yoksul öğrencileri orada barındırıp onların dünya görüşüne şekil vermeye, onları hayata tutunmaya çalıştıkları bu süreçte bir başka yerden yakalamaya çalışıyorlar. Aslında her şeyi yapan TOKİ’nin bir tek yurt yapmamasında bu iktidarın kimlere ne maksatla alan açtığını hepimiz görüyoruz. Bu alanları olması gerektiği gibi sahiplenen yerel yöneticilerimizin tamamında Gökhan Başkanın şahsında, bu yurttaki bu işbirliği anlaşmasını yapan Şahkulu Derneği’nin, vakfının başkanı ve yöneticilerine, burada emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 31 Mart’tan sonra çok daha fazla sosyal demokrat belediye başkanına sahip olacağımızı, İstanbul’da 14 olan belediye sayımızı başkanımız 14 artı 14 diye, 28 olarak bir hedef koyuyor, çok yüksek rakamlara ulaşacağımızı, genç belediye başkanları başardıkça daha çok gencin önünün açılacağını, CHP’nin genç Cumhuriyetin 100’üncü yılında bundan sonra daha çok kadın, genç ve büyüklerin tecrübeleriyle birlikte çok daha kararlı adımlarla yürüyeceğimizi, önce yerel seçimlerde başaracağımızı, sonra  da Cumhuriyetin ikinci yüzyılında CHP’nin son genel başkanına da ilk genel başkanına da vefa borcumuzu onların partisini iktidar yaparak ödeyeceğimizi buradan müjdeleyerek, her birinizi ayrı ayrı sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

SİYASET, 10 Mart 2024 21:54

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Gazze’deki katliama dikkat çeken ‘Sığınak’a uluslararası festivallerde ödül üzerine ödül

Gazze’deki katliama dikkat çeken ‘Sığınak’a uluslararası festivallerde ödül üzerine ödül

Depremde iç mekan yerleşimi de binanın sağlamlığı kadar hayati önem taşıyor!

Depremde iç mekan yerleşimi de binanın sağlamlığı kadar hayati önem taşıyor!

'Hatırlarsanız Mahremiyet Demiştik' bu kez gerçek bir mezatta!

'Hatırlarsanız Mahremiyet Demiştik' bu kez gerçek bir mezatta!

Tutkulu bir düş hikayesi: Hardlove

Tutkulu bir düş hikayesi: Hardlove

Özel'den "Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır" diyen Bahçeli'ye: Herhalde sürçülisandır

Özel'den "Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır" diyen Bahçeli'ye: Herhalde sürçülisandır

Memuru ve emekliyi enflasyonun altında zam bekliyor

Memuru ve emekliyi enflasyonun altında zam bekliyor

Bahçeli’den Akşener’e çağrı: Ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında olmalı

Bahçeli’den Akşener’e çağrı: Ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında olmalı

Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a çok sert mektup: Bu sefer olmaz!

Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a çok sert mektup: Bu sefer olmaz!

Kılıçdaroğlu: Adaleti öldürürseniz devlet ölür!

Kılıçdaroğlu: Adaleti öldürürseniz devlet ölür!

Akşener'den sürpriz karar! Tarih yazacaktı tarih oldu

Akşener'den sürpriz karar! Tarih yazacaktı tarih oldu

CHP'den Hatay iddiası:  3 bin 389 ölü seçmen oy kullandı

CHP'den Hatay iddiası: 3 bin 389 ölü seçmen oy kullandı

Kılıçdaroğlu: 6’lı masadaki ilişkiler CHP’nin oyunun artmasında etkili oldu

Kılıçdaroğlu: 6’lı masadaki ilişkiler CHP’nin oyunun artmasında etkili oldu

"Dünyadaki güzel olan her şey Güneş'ten gelir, iyi olan her şey insandan gelir."

"Dünyadaki güzel olan her şey Güneş'ten gelir, iyi olan her şey insandan gelir."

Eyüp Aksu: Kimseyi desteklemedik, siyasete girmedik

Eyüp Aksu: Kimseyi desteklemedik, siyasete girmedik

DEM direndi, mazbata Zeydan'a verilecek

DEM direndi, mazbata Zeydan'a verilecek

YSK, Van itirazını gündemine aldı

YSK, Van itirazını gündemine aldı

TÜİK ve ENAG arasında yine uçurum çıktı

TÜİK ve ENAG arasında yine uçurum çıktı

Van’da Abdullah Zeydan kararını protesto eden vatandaşlara polis müdahalesi

Van’da Abdullah Zeydan kararını protesto eden vatandaşlara polis müdahalesi

Van'da mazbata AKP'li adaya verilecek!

Van'da mazbata AKP'li adaya verilecek!

Özgür Özel'den 'Van' açıklaması

Özgür Özel'den 'Van' açıklaması

İstanbul'da gece kulübünde yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'da gece kulübünde yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti

Özgür Özel, en kızgın olduğu CHP'liyi açıkladı

Özgür Özel, en kızgın olduğu CHP'liyi açıkladı

Hakan Bayrakçı'nın anketinde İmamoğlu fark attı

Hakan Bayrakçı'nın anketinde İmamoğlu fark attı

Fatih Erbakan, İBB adayını çekmek için 3 şartını açıkladı

Fatih Erbakan, İBB adayını çekmek için 3 şartını açıkladı

Erdoğan: Sıkıntıların farkındayız, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam

Erdoğan: Sıkıntıların farkındayız, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam

Özgür Özel: Son kez uyarıyorum!

Özgür Özel: Son kez uyarıyorum!

Kılıçdaroğlu'ndan malum pankartlar için açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan malum pankartlar için açıklama

Özgür Özel: Bakanların İstanbul'da ne işi var

Özgür Özel: Bakanların İstanbul'da ne işi var

Hrant Dink cinayeti davasında ara karar

Hrant Dink cinayeti davasında ara karar

TFF, tartışma yaratan hakem toplantısının tamamını yayımladı!

TFF, tartışma yaratan hakem toplantısının tamamını yayımladı!

Cübbeli Ahmet hastaneye kaldırıldı

Cübbeli Ahmet hastaneye kaldırıldı

Sancaktepe’de CHP aleyhine sahte bildiri ve gazete dağıtıldı

Sancaktepe’de CHP aleyhine sahte bildiri ve gazete dağıtıldı

Defne ve Samandağ'da solun zaferi yakın

Defne ve Samandağ'da solun zaferi yakın

Gökhan Yüksel’den İstanbul Ahbaz Kültür Derneği’ne ziyaret

Gökhan Yüksel’den İstanbul Ahbaz Kültür Derneği’ne ziyaret

Cem Vakfı'nda nöbet değişimi yapıldı

Cem Vakfı'nda nöbet değişimi yapıldı

Erkan Baş:  Solcuların birbiriyle tartışması dünyanın en gereksiz işi

Erkan Baş: Solcuların birbiriyle tartışması dünyanın en gereksiz işi

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı

Moskova saldırısında Türkiye bağlantısı

Moskova saldırısında Türkiye bağlantısı

AKP'ye oy veren emekliden Erdoğan'a: Ben senin için arkadaşlarımla kötü oldum

AKP'ye oy veren emekliden Erdoğan'a: Ben senin için arkadaşlarımla kötü oldum

Moskova'da IŞİD saldırısı: Ölü sayısı artıyor, 11 kişi tutuklandı

Moskova'da IŞİD saldırısı: Ölü sayısı artıyor, 11 kişi tutuklandı