banner16

Cem Vakfı'nda nöbet değişimi yapıldı

Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın aday olmadığı genel kurulda Ahmet Rasim Tütek yeni genel başkan oldu. 

24 Mart 2024
Cem Vakfı'nda nöbet değişimi yapıldı

Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi Vakfı (CEM Vakfı) 30. Olağan Genel Kurul Toplantısı 23 Mart tarihinde İstanbul’da yapıldı. Kurucu başkan Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın aday olmadığı genel kurulda Ahmet Rasim Tütek yeni genel başkan oldu.

Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan 30. Cem Vakfı Genel Kurulu’nda ilk olarak divan kurulu belirlendi.

Dr. Haydar Baki Doğan’ın başkanlığındaki divan Tuncay Salan, Av. Ergin Gül ve Av. Umut Metin oy birliği ile seçildiler. Divan kurulunun seçilmesinin ardından kürsüye gelen Prof. Dr. İzzettin Doğan, vakıf çalışmalarını ve AİHM sürecinde elde edilen kazanımları özetleyen bir konuşma yaptı.

Vakıf faaliyet raporunun, gelir-gider hesaplarının ve Denetim Kurulu raporunun ibra edilmesinin ardından, 2024 tahmini bütçesi kabul edildi.

Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi Vakfı (CEM Vakfı) kurucu genel başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan tüm delegelerin oy birliği ile Onursal Başkan olarak seçildi.

Ercan Güvenç, Ahmet Rasim Tütek ve Engin Polat’tan oluşan 3 adayla girilen seçimde, Ahmet Rasim Tütek ve ekibi seçime katılan 74 mütevelli heyeti üyesinin 43’ünün oyunu alarak seçildi.

Ahmet Rasim Tütek başkanlığındaki Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi Vakfı (CEM Vakfı) yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

Av. Seher Karaman, Erol Hüsnü Şencan, Tahsin Kaya, İbrahim Doğan, Mustafa Sarıbaş, Fatoş Güden, Hakkı Zeki İmre, Mustafa Gökçe, Kemal Koç, Veysel Altaş, Efendi Ertürk, Bülent Gündoğdu, Dr. hüseyin Güntaş, Prof. Dr. Niyazi Karasar.

Denetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Hasan Şer, Prof. Dr. Sırrı Bektaş, Prof. Dr. Ali Çağlar.

Oy birliği ile seçilen AVF Delegeleri ise şöyle:

Dr. Haydar Baki Doğan, Kadir Polat, Taylan Çokyiğit ve Eren Kaya.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.