banner16

CHP'den Hatay iddiası: 3 bin 389 ölü seçmen oy kullandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve MYK Üyeleri, seçimde usulsüzlüklerin olduğunu belirttikleri Hatay için YSK önünde açıklama yaptı. Hatay'da seçimin iptal edilmesi için dilekçe veren CHP, İl Seçim Kurulu'nun itiraz süreci bitmeden AKP'li Mehmet Öntürk'e verilen mazbatanın meşru olmadığı ifade etti. 

07 Nisan 2024
CHP'den Hatay iddiası:  3 bin 389 ölü seçmen oy kullandı

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, YSK'ya 80 sayfalık dilekçe sundukları bilgisini paylaştı. Hatay'da oy kullanan 3 bin 389 ölü seçmen bulunduğunu, 20 sandıkta sandık kurulu başkanları polis ve zabıta memurlarından oluştuğunu açıklayan Çiftçi, "Hatay’da olağanüstü bir şekilde seçimin iptalini talep ediyoruz" dedi.

Hatay'da CHP'nin itirazları devam ederken İl Seçim Kurulu mazbatayı AKP'li Mehmet Öntürk'e verdi. CHP'nin itirazının İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mazbatanın Öntürk'e verilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu önüne geldi.

Seçim kurullarına ve hâkimlere haklı ve hakkaniyetli davranma çağrısı

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi'nin açıklamaları şöyle:

"Yaşadığımız Hatay için birazdan içeriğine ilişkin bazı bilgiler vermek suretiyle olağanüstü ve olağan itiraz dilekçemizi vermiş bulunmaktayız. İlçeler için itiraz dilekçelerimizi ise dün akşam itibariyle verdik Yarın YSK’nın gündemine alınmasını bekliyoruz.

Kayseri Pınarbaşı ilçesinde seçimin iptal kararı mühürsüz oy torbalarına ilişkindir ama aynı şekilde Ardahan Çıldır ilçesinde aynı gerekçe olup Kütahya sayılırken Hatay’ın Samandağ ilçesi sayılmamaktadır. Kapsamlı 80 sayfalık dilekçemizde bu hususları da belirttik.

Ölü seçmen açıklaması

Hatay’da yaptığımız olağanüstü itiraz kısmına gelirsek, bizim öncelikle Hatay’da talebimiz bütün oyların sayılması, mümkün olmadığı takdirde geçersiz oyların sayılması olup, yine tespit ettiğimiz 3 bin 389 ölü seçmen bulunmaktadır. Biz bu ölü seçmenin nasıl kullandığının tespitini talep ediyoruz. Seçimin iptalini istiyoruz. Bizim tespit edebildiğimiz 20 sandıkta sandık kurulu başkanları polis ve zabıta memurlarından oluşmaktadır. Yani kanunun aksine bir sandık kurulu oluşumu söz konusudur. Dolayısıyla Hatay’da olağanüstü bir şekilde seçimin iptalini talep ediyoruz. Bugün verdiğimiz dilekçenin ana başlıkları da bu kapsamdadır.

Buradan bütün il, ilçe seçim kurulları dahil olmak üzere hakimlere, seçim kurulu üyelerine adalete uygun haklı hakkaniyetli ve kanuna uygun bir şekilde davranmaya davet ediyoruz."

Söke: Hatay halkı iradesinin sayılmasını istiyor

Söz alan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de "Hatay halkı iradesinin sayılmasını istiyor" diye konuştu.

AKP adayı Mehmet Öntürk'e verilen mazbatayı meşru görmediklerini söyleyen Böke, YSK'nin itirazları konusundaki görüşmeleri yarın tamamlamasının beklendiğini ifade etti.

Yarın (8 Nisan) bir kez daha YSK önünde toplanma çağrısı yapan Böke, "3 bin 389 ölü seçmene oy kullandırıldığını tespit ettik, geçersiz oylara geçersizliklerinin nedenlerinin yazılmadığını tespit ettik. Her birinizi CHP heyeti ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayımızı Lütfü Savaş'a hoş geldin demek için, irademize sahip çıkmak için yarın yine buraya bekliyoruz. Saati il başkanlığımız bugün için de size duyuracak" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50