banner16

İstanbul'da gece kulübünde yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti, 7'si ağır 8 kişi yaralandı. 

02 Nisan 2024
İstanbul'da gece kulübünde yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti

Beşiktaş Gayrettepe’de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre yangında 29 kişi hayatını kaybederken, 7'si ağır 8 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü.

Adalet Bakan Yılmaz Tunç'tan açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ''Beşiktaş'taki yangınla ilgili 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir'' açıklamasını yaptı.

Bakan Tunç, "İstanbul’un Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesindeki bir işletmede çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir" dedi.

Bakan Yerlikaya'dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ''İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmış, 2 Mülkiye Müfettişimiz görevlendirilmiştir. Müfettişlerimiz olay yerine hareket etmiştir'' dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama

Bölgede incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da hayatını kaybedenlerin sayısının 15'e yükseldiğini söyledi.

Erdoğan'dan telefon 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yangınla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldığı öğrenildi.

Valilik'ten açıklama

İstanbul Valiliği, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül'den açıklama

İstanbul Valisi Davut Gül, "Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekân. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. Açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekân. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yaralıların tedavileri, hastanelerimizde devam ediyor. Bu gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var. 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50