banner16

Kılıçdaroğlu: Adaleti öldürürseniz devlet ölür!

"İki aday arasındaki oy farkından daha fazla sayıda, hayatını kaybetmiş vatandaşlarımızın isimleriyle oy kullandınız, ahlakı öldürdünüz!" 

08 Nisan 2024
Kılıçdaroğlu: Adaleti öldürürseniz devlet ölür!

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 3 binin üzerinden ölmüş seçmene oy kullandırıldığı gerekçesi ile seçimin tekrarını istediği Hatay hakkında açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Aklı öldürürsen ahlak da ölür. Akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür. Kadı'yı satın aldığın gün adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün Devlet de ölür." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:              
       
"Polis ve zabıtalarımıza sandık başkanlığı yaptırdınız, aklı öldürdünüz! İki aday arasındaki oy farkından daha fazla sayıda, hayatını kaybetmiş vatandaşlarımızın isimleriyle oy kullandınız, ahlakı öldürdünüz! Sizi uyarıyorum hakimlerden ve adalet kurumundan ellerinizi çekin! Adaleti öldürürseniz devlet ölür."

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine de çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bugün, koca bir şehrin Hatay'ın iradesi üzerine karar verecek hâkimlerden, Türkiye'nin beklentisi:
Hukuka sahip çıkın,  Demokrasiye sahip çıkın, Adalete sahip çıkın. Sahip çıkın ki devlet yaşasın" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.