banner16

Hakan Bayrakçı'nın anketinde İmamoğlu fark attı

İstanbul'da seçmen nabzını tutan son anket, kıyasıya bir mücadeleye işaret ediyor. Sonar başkanı Hakan Bayrakçı, tarafından yayınlanan İstanbul son seçim anket sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu kazanıyor? 

29 Mart 2024
Hakan Bayrakçı'nın anketinde İmamoğlu fark attı

Sonar Araştırma tarafından gerçekleştirilen ankette, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan adayların aldığı oyların yüzdelik dağılımı gözler önüne serildi. 26-29 Mart 2024 tarihleri arasında çeşitli sosyo-ekonomik ve demografik özelliklere sahip İstanbullular'ın katılımıyla yapılan bu anket, seçimin gidişatına dair çarpıcı ipuçları sunuyor.

Adaylar ve Oy Dağılımı

CHP adayı Ekrem İmamoğlu, anket sonuçlarına göre yüzde 47,3'lük bir oranla önde görünüyor. AK Parti adayı Murat Kurum ise yüzde 40,4 ile takip ediyor. Diğer adaylar arasında Yeniden Refah Partisi'nden Mehmet Altınöz yüzde 3,1, Zafer Partisi'nden Azmi Karamahmutoğlu yüzde 3,0, Demokrat Parti'den Meral Danış Beştaş yüzde 2,9 ve İyi Parti'den Bülent Kavuncu yüzde 2,1 oy alıyor. 'Diğer' kategorisindeki adaylar ise toplamda yüzde 1,2'lik bir oranı temsil ediyor.

Cinsiyet ve Yaş Dağılımı

Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 50,6'sı kadın, yüzde 49,4'ü ise erkek. Yaş dağılımında ise en büyük grup yüzde 24,8 ile 35-44 yaş aralığını oluşturuyor. Bu dağılım, seçmen tercihlerinin anlaşılması açısından önem taşıyor.

Anketin Güvenilirliği

Ankette, İstanbul'da yaşayan 4288 kişiyle yüz yüze görüşmeler yapılarak veri toplandı. Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi (CATI) ve Yüz Yüze Anket yöntemleri ile gerçekleştirilen bu çalışma, +-1,5 puan hata payı içerinde güvenilir sonuçlar sunuyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50