Özgür Özel'den Bahçeli'ye Türkiye İttifakı yanıtı

SİYASET, 30 Ocak 2024 15:02

"Bize savaş ilan edenlere, yakasında güneş taşıyan iyi insanlarla kucaklaşmaya devam edeceğiz."

Özgür Özel'den Bahçeli'ye Türkiye İttifakı yanıtı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında, kendisini DEM Parti ile seçim işbirliği üzerinden hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt vererek, "Siz saray, rant, çıkar ittifakısınız, biz Türkiye ittifakıyız. Siz saray ittifakısınız biz Türkiye İttifakıyız. Türkiye ittifakı 31 Mart seçimlerini kazanacak. Yoksullar kazanacak." dedi. 

Haftaya 6 şubat depremlerinin 1.yıl dönümü nedeniyle grup toplantısının yapılmayacağını duyuran CHP lideri, deprem bölgesinde olacaklarını belirtti. Özel, iktidarın deprem bölgesine verdiği vaatleri tutmadığını hatırlatarak, "8-9-10 Şubat'ta yaptığı açıklamalarda Erdoğan 'Yıkılan tüm konutları 1 yıl içinde teslim edeceğiz' dedi. 650 bin konut ihtiyacı var 1 yıl içinde 319 bin konut inşa edeceğiz dedi. 1 yıl haftaya doluyor. 1 yılda temeli atılan konut sayısı 250, teslim edilen 47 köy evi var. Ama haftaya konut teslim edeceğini söylüyor. Gelecek hafta 46 bin teslim edecekmiş. Gerçekleşme oranı yüzde 7. Bu sözleri takip etmek bizim boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı. 

CHP Grup toplantısında konuşan Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

Bugün 30 Ocak. 2 ay sonra yerel seçimlere gidiyoruz. Birileri siyaseti sertleştirmenin, kutuplaştırmanın, hakaretler ederek esas meselelerinin konuşulmamasının hesabında. Bunu Erdoğan'dan, Bahçeli'nin açıklamalarından görüyorsunuz. Hani kızıp da söylese bir şey değil prompterdan okuyor. Bu Meclis'te iki prompter kullanılıyor. Birini Tayyip bey diğerini Devlet bey kullanıyor. İkisinin kablosunu takip eden Saray'daki bir odaya çıkıyor. Onlar istedi diye kavga edecek değiliz, seviyesine inecek değiliz. Mazallah çıkarken vurgun yeriz. Bizim derdimiz emeklilierin hesaplarına yatan aylık. Yoksulların tencerelerin kaynayıp kaynamadığı. Bizim derdimiz mutfaktaki yangın. Evladının barınma sorununun çözülemeyeceği için evladı memleketine geri dönen ananın babanın derdi. TÜİK'in rakamları doğru değil ama doğru varsayalım, durumun ne kadar içler acısı olduğunu gösteriyor. 

Geçtiğimiz hafta bir talebimizi söylemiştik. Emeklilerimizin en düşük maaşı en az asgari ücret kadar olsun demiştik.  Emekliye 17 bin lira olsun, ilerleyen dönemde 25 bin lira olsun diyen vekillerimize helal olsun. Onlara oy kaldıranlara da yazıklar olsun. CHP inançla gayretle devam edin. Doğrulardan yana el kaldırmaya devam edin. Emekçiden düşük gelirlilerden yana el kaldırmaya destek vermeye devam edin. Bu halk her şeyi görüyor. Sizin bu gayretiniz önünde sonunda sandığa gidince karşılığını bulacak. 

Vatandaş yoksullaşırken sarayda işler yolunda. Sarayın günlük maliyeti 33,6 milyon lira. Saatlik harcaması 1.4 milyon lira. Bugün 1 dakikada 23 bin lira harcıyor. Bir emeklinin eline verdikleri 10 bin lirayı yarım dakika olmadan harcıyorlar

En zengin yüzde 20 toplamın yarısını alıyor kalan yüzde 80 diğer oranı paylaşıyor. Yoksuldan almış zengine vermişler. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı bugünkü asgari ücretti. Milletimiz görüyor. Emeklilerden oy alıp 10 bin liraya el kaldıranlara yazıklar olsun. Ama bu millet kendisini yoksul bırakanlardan hesap soracak. Ona sırtına dönenlerden hesap soracaktır.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu burada. DİSK 'vergide adalet' diyerek yürüdü. Bugün asgari ücretten vergi alınmıyor ama asgari ücret vergi hesabına katılıyor. Emekçi ocak ayında aldığı maaşı kaybediyor. Bunu Meclis gündemine sunduk. DİSK'in bu talebini hep birlikte sahipleniyoruz; vergide adalet istiyoruz.

Sende utanma yok mu? 

Recep Tayyip Erdoğan yola çıkarken dedi ki benim hesabın simit çay hesabı. Yazıklar olsun dedi oy istedi. Bugün Ankara'da 1 simit 10 TL. 1 Nisan'da yine 15 TL olacak. Çay da 15 TL. Bir çay, 1 simit 25 TL. Aile 5 kişi, 30 günde 11 bin 250 TL, emekli maaşı 10 bin TL. Hani diyordun ya Ecevit'e, eyy Recep Tayyip Erdoğan sende hiç utanma yok mu?

DEM açıklaması 

Bahçeli DEM diyor, Tayyip Bey koyun etini yapmış 150 lira. Bir kilo etin fiyatı 600 liraya dayanmış

Bizim her siyasi partiyle ne kadar ilişkimiz varsa DEM Parti ile de o şekilde ilişkimiz var. Göz önünde buluştuk. Özgür Özel'in ve CHP'nin DEM Parti ile ilişkisi göz önünde neyse arkada da odur. Milletin derdi DEM DEM değil zam zam zam.

Depremin yıl dönümü

Haftaya bu salon boş olacak. Haftaya 6 Şubat. Biz 50 bin 783 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin yıl dönümünde bütün grup olarak deprem bölgesinde olacağız. Bir kez daha hayatını kaybeden bütün Allah'tan rahmet yaralılara şifa diliyoruz.

Bu deprem 3 trilyon dolar vergi toplayan bir iktidarın 21 yılında yaşandı. Ülkeyi tek başına yöneten yani mazereti olmayan imkanları tam olan bir iktidar döneminde yaşandı. Kendisinden önceki dönemi depreme hazırlık yapmadılar diye eleştiren 8 kere imar affı çıkarıp 26 milyar gelir elde eden ama depreme dayanıklı kentler yaratmak için değil kendi iktidarı için kullanan bir iktidar döneminde yaşandı.

Ben depremden sonra hemen yola çıktık. Akşam vakti deprem bölgesine vardık. Malatya Doğanşehir'e sonra da Kahramanmaraş'a gittim. Ömrüm boyunca rüyalarımdan çıkmayacak manzaralar gördüm.

Bunun bir daha yaşanacağını biliyoruz ama afete karşı dirençli kentler yaratmak iktidar partisinin görevidir. Biz o süreçte depreme hiç hazırlık olmadığını gördük. İlk 1 hafta içinde inanılmaz bir koordinasyonsuzluk gördük. İlk 1 saat içinde inanılmaz bir kibir ve korku gördük. Belediyelerden gelen yardımlarda muhalefet partilerinin engellendiğini, dışarıda bekletildiğini gördük. Darbe paranoyasıyla koca orduyu içeride tutup 10 binlerce canın enkaz altında öldürüldüğünü gördük. Bunları hatırlatmakta fayda var. Ecevit hükümetine 3 gün oldu çadır dağıtmıyorsun diyenlerin Hatay'da 35. gün çadır dağıtamadığını gördük. Kendi imtihanlarıyla sınandılar ama en ağır bedelini yoksullar ödedi.

Millet yardım beklerken milletin telefonuna İBAN gönderdiler. Çadır yok derken Kızılay'ın çadır sattığını öğrendik. Asrın felaketi dediler ama asrın ihmali ile milleti baş başa bıraktılar. 8-9-10 Şubat'ta yaptığı açıklamalarda Erdoğan 'Yıkılan tüm konutları 1 yıl içinde teslim edeceğiz' dedi. 650 bin konut ihtiyacı var 1 yıl içinde 319 bin konut inşa edeceğiz dedi. 1 yıl haftaya doluyor. 1 yılda temeli atılan konut sayısı 250, teslim edilen 47 köy evi var. Ama haftaya konut teslim edeceğini söylüyor. Gelecek hafta 46 bin teslim edecekmiş. Gerçekleşme oranı yüzde 7. Bu sözleri takip etmek bizim boynumuzun borcudur.

Bu evler yapılmayınca ne oluyor? 1,5 yaşında Doğa, İsacan ölüyor orada. Çadırda kimse kalmadı diyorlar, ölen şehidin bayrağını ailenin çadırına asıyorlar.

Yılmaz Büyükerşen açıklaması: Bir eli CHP'li bütün belediyelerin üzerinde

Bugüne kadar 900e yakın aday açıkladık. Seçime giren bütün partiler içinde en üst rakam. CHP geç kalıyor tezine kimse kulak vermesin. Rakiplerimiz yarı rakamlarda. Eskişehir'de vefalı bir vedayı hep birlikte gerçekleştirdik. Bozkırın ortasında terk edilmiş bir şehri bir Avrupa kenti haline getiren, 1 milyon turist ağırlayan kenti yaşatan Yılmaz Büyükerşen konuştu ben ağladım. Ben konuştum o ağladı. Ayşe Ünlüce başkanımıza gözü arkada kalmadan o şehri teslim etti. Yılmaz hoca bir odada anılarını mı yazacak sanıyorsunuz? Hocanın bir eli Eskişehirli belediyelin üzerinde bir eli CHP'li bütün belediyelerin üzerinde. Kendisi CHP'li belediyelerin hizmetlerinin ortaklaştırıldığı kurulda belediyelerimizi baş koordinatörü.

Bahçeli'ye yanıt: Sen birtakım şirketlere peşkeş çeken Erdoğan'dan yanasın

Sayın Bahçeli için gururla sunarım: Türkiye İttifakı. Bahçeli Türkiye İttifakı'ndan rahatsız olmuş, bize dünya kadar laf eden, dünya kadar laf ettiğimiz, bu ülkede herkes cumhurbaşkanı olur sen olamazsın dediğimiz birinin peşine takılıp saray ittifakına girmedik

Partide bir kadın aday olup da kongreyi kazanacakken gidip de yargı oyunlarıyla partimizi saraya teslim etmedik. Her türlü CHP'ne karşı yapılan engellemelere rağmen bir tek şeye inandık. Halkımıza. Hem bizdeki hem olmayan şehirlerde herkesin karşısında net bir ayrım var.

Sayın Bahçeli bugün söylemiş, Biz Togg'un yanındayız, bunlar karşısında. Vallahi yalan. Meclis'e bakan Togg'la geldi anahtarı bırak dedim milletin malı babanın malı değil dedim. Bırak anahtarı biz de binelim, Meclis'te dolaştıralım millete tavsiye edelim. Ben Togg'a neden karşı olayım, Almanya'da BMW'ye sosyal demokratlar biniyor da hristiyan demokratlar binmiyor mu? Togg'a neden partinin malı gibi bakıyorsun? Togg milletindir, hepimizindir, geç kalmıştır, sahip çıkacağız. Togg da bizimdir bu ülkenin bütün değerleri bizim. Efendim doğalgaz keşiflerinden biz karşıyız bunlar karşı. Efendim niye karşı olalım? Ben doğalgazın keşfinden değil o doğalgazın en doğru şekilde çıkarılıp yoksul insanlara en ucuz şekilde ulaştırılmaısndan yanayım sen birtakım şirketlere peşkeş çeken Erdoğan'dan yanasın.

Bu ülkede hangi değer varsa onun yanındayız. Biz neden TCG Anadolu'nun karşısında olalım? Bizim karşısında olduğumuz 6. filoydu, senin yanında durdukların onun yanında namaza durdular.

Bize savaş ilan edenlere barış ilan etmeye, muhalefet muhalefet edenlere inat sadece iktidara muhalefet etmeye, muhalefetin seçmenini en yürekten duygularla selamlamaya kucaklamaya, saraydan yılmış Devlet Bahçelinin yaptıklarına şaşırmış ama gerçekten bu düzene itirazı olan herkesle birlikte olmaya, yakasında güneş taşıyan iyi insanlarla kucaklaşmaya, MHP'li olduğu halde bu işlerden utanan sandığa gitmeyenlerle sandıkta buluşmaya AKP'nin yoksullaştırdığı işçiyi çiftçiyi esnafı sahiplenmeye pandemide unutup bizimkilerin sahip çıktıklarını kucaklamaya devam edeceğiz. Sayın Erdoğan, sayın Bahçeli.  Siz saray, rant, çıkar ittifakısınız, biz Türkiye ittifakıyız. Siz saray ittifakısınız biz Türkiye İttifakıyız. Türkiye ittifakı 31 Mart seçimlerini kazanacak. Yoksullar kazanacak. 

SİYASET, 30 Ocak 2024 15:02

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Gazze’deki katliama dikkat çeken ‘Sığınak’a uluslararası festivallerde ödül üzerine ödül

Gazze’deki katliama dikkat çeken ‘Sığınak’a uluslararası festivallerde ödül üzerine ödül

Depremde iç mekan yerleşimi de binanın sağlamlığı kadar hayati önem taşıyor!

Depremde iç mekan yerleşimi de binanın sağlamlığı kadar hayati önem taşıyor!

'Hatırlarsanız Mahremiyet Demiştik' bu kez gerçek bir mezatta!

'Hatırlarsanız Mahremiyet Demiştik' bu kez gerçek bir mezatta!

Tutkulu bir düş hikayesi: Hardlove

Tutkulu bir düş hikayesi: Hardlove

Özel'den "Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır" diyen Bahçeli'ye: Herhalde sürçülisandır

Özel'den "Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır" diyen Bahçeli'ye: Herhalde sürçülisandır

Memuru ve emekliyi enflasyonun altında zam bekliyor

Memuru ve emekliyi enflasyonun altında zam bekliyor

Bahçeli’den Akşener’e çağrı: Ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında olmalı

Bahçeli’den Akşener’e çağrı: Ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında olmalı

Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a çok sert mektup: Bu sefer olmaz!

Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a çok sert mektup: Bu sefer olmaz!

Kılıçdaroğlu: Adaleti öldürürseniz devlet ölür!

Kılıçdaroğlu: Adaleti öldürürseniz devlet ölür!

Akşener'den sürpriz karar! Tarih yazacaktı tarih oldu

Akşener'den sürpriz karar! Tarih yazacaktı tarih oldu

CHP'den Hatay iddiası:  3 bin 389 ölü seçmen oy kullandı

CHP'den Hatay iddiası: 3 bin 389 ölü seçmen oy kullandı

Kılıçdaroğlu: 6’lı masadaki ilişkiler CHP’nin oyunun artmasında etkili oldu

Kılıçdaroğlu: 6’lı masadaki ilişkiler CHP’nin oyunun artmasında etkili oldu

"Dünyadaki güzel olan her şey Güneş'ten gelir, iyi olan her şey insandan gelir."

"Dünyadaki güzel olan her şey Güneş'ten gelir, iyi olan her şey insandan gelir."

Eyüp Aksu: Kimseyi desteklemedik, siyasete girmedik

Eyüp Aksu: Kimseyi desteklemedik, siyasete girmedik

DEM direndi, mazbata Zeydan'a verilecek

DEM direndi, mazbata Zeydan'a verilecek

YSK, Van itirazını gündemine aldı

YSK, Van itirazını gündemine aldı

TÜİK ve ENAG arasında yine uçurum çıktı

TÜİK ve ENAG arasında yine uçurum çıktı

Van’da Abdullah Zeydan kararını protesto eden vatandaşlara polis müdahalesi

Van’da Abdullah Zeydan kararını protesto eden vatandaşlara polis müdahalesi

Van'da mazbata AKP'li adaya verilecek!

Van'da mazbata AKP'li adaya verilecek!

Özgür Özel'den 'Van' açıklaması

Özgür Özel'den 'Van' açıklaması

İstanbul'da gece kulübünde yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'da gece kulübünde yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti

Özgür Özel, en kızgın olduğu CHP'liyi açıkladı

Özgür Özel, en kızgın olduğu CHP'liyi açıkladı

Hakan Bayrakçı'nın anketinde İmamoğlu fark attı

Hakan Bayrakçı'nın anketinde İmamoğlu fark attı

Fatih Erbakan, İBB adayını çekmek için 3 şartını açıkladı

Fatih Erbakan, İBB adayını çekmek için 3 şartını açıkladı

Erdoğan: Sıkıntıların farkındayız, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam

Erdoğan: Sıkıntıların farkındayız, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam

Özgür Özel: Son kez uyarıyorum!

Özgür Özel: Son kez uyarıyorum!

Kılıçdaroğlu'ndan malum pankartlar için açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan malum pankartlar için açıklama

Özgür Özel: Bakanların İstanbul'da ne işi var

Özgür Özel: Bakanların İstanbul'da ne işi var

Hrant Dink cinayeti davasında ara karar

Hrant Dink cinayeti davasında ara karar

TFF, tartışma yaratan hakem toplantısının tamamını yayımladı!

TFF, tartışma yaratan hakem toplantısının tamamını yayımladı!

Cübbeli Ahmet hastaneye kaldırıldı

Cübbeli Ahmet hastaneye kaldırıldı

Sancaktepe’de CHP aleyhine sahte bildiri ve gazete dağıtıldı

Sancaktepe’de CHP aleyhine sahte bildiri ve gazete dağıtıldı

Defne ve Samandağ'da solun zaferi yakın

Defne ve Samandağ'da solun zaferi yakın

Gökhan Yüksel’den İstanbul Ahbaz Kültür Derneği’ne ziyaret

Gökhan Yüksel’den İstanbul Ahbaz Kültür Derneği’ne ziyaret

Cem Vakfı'nda nöbet değişimi yapıldı

Cem Vakfı'nda nöbet değişimi yapıldı

Erkan Baş:  Solcuların birbiriyle tartışması dünyanın en gereksiz işi

Erkan Baş: Solcuların birbiriyle tartışması dünyanın en gereksiz işi

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı

Moskova saldırısında Türkiye bağlantısı

Moskova saldırısında Türkiye bağlantısı

AKP'ye oy veren emekliden Erdoğan'a: Ben senin için arkadaşlarımla kötü oldum

AKP'ye oy veren emekliden Erdoğan'a: Ben senin için arkadaşlarımla kötü oldum

Moskova'da IŞİD saldırısı: Ölü sayısı artıyor, 11 kişi tutuklandı

Moskova'da IŞİD saldırısı: Ölü sayısı artıyor, 11 kişi tutuklandı