banner16

ABD, Karadeniz'e gönderilecek savaş gemilerinin Boğazlar'dan geçişini iptal etti

Türk Boğazları'ndan Karadeniz'e çıkışı için Türkiye'ye diplomatik bildirimde bulunulan ABD'ye ait 2 savaş gemisinin Boğazlar'dan 14 ve 15 Nisan'da geçişinin iptal edildiği bildirildi. 

15 Nisan 2021
ABD, Karadeniz'e gönderilecek savaş gemilerinin Boğazlar'dan geçişini iptal etti

Diplomatik kaynaklar, daha önce Türkiye'ye Türk Boğazları'ndan Karadeniz'e çıkışı için diplomatik bildirimde bulunulan ABD'ye ait 2 savaş gemisinin Boğazlar'dan geçmediğini, ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin, Dışişleri Bakanlığı'na bilgi verdiğini kaydetti.

Diğer yetkililerden alınan bilgiye göre ise söz konusu geçişler iptal edildi ve olası yeni geçişler için henüz bildirimde bulunulmadı.

Daha önce Dışişleri kaynaklarınca, Montrö Sözleşmesi'ne uygun olarak 2 ABD savaş gemisinin Karadeniz'e çıkacaklarına dair 15 gün önceden diplomatik kanallardan bildirim yapıldığı ve gemilerin ayrı ayrı 14 ve 15 Nisan'da Karadeniz'e geçmesinin, 4 ve 5 Mayıs'ta dönmesinin öngörüldüğü bildirilmişti.

Dışişleri Kaynakları, gemilerin geçişi konusunda 19.20’de diplomatik nota ile geçişin iptal edildiğini bildirdi. Geçişin iptal nedenini ABD tarafının açıklaması gerekiyor. Bir sonraki geçiş için Möntrö Sözleşmesi gereği 15 gün önceden diplomatik nota verilmesi gerekiyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.