banner16

Kedi Eros davasında gerekçeli karar açıklandı

İbrahim Keloğlan'ın neden serbest bırakıldığı ortaya çıktı. 

21 Mart 2024
Kedi Eros davasında gerekçeli karar açıklandı

Türkiye'nin konuştuğu kedi Eros davasının gerekçeli kararı açıklandı. Eros'u öldürmekten yargılanan İbrahim Keloğlan’ın tüm duruşmalara gelmesi serbest bırakılmasının gerekçelerinden biri oldu.

Küçükçekmece’de yer alan bir sitede yaşayan ve orada oturanlar tarafından bakımı üstlenilen Eros isimli kedi, 1 Ocak 2024 tarihinde saat 03.15 sıralarında sitenin asansöründe İbrahim Keloğlan ile karşılaştı. Güvenlik kameralarının tespit ettiği görüntülerde Keloğlan, Eros’u asansörde tekmelemeye başladı.

Keloğlan, asansörden kaçan Eros’un peşinden gitti, kaçmaması için koridordaki kapıları kapattı ve tekmelemeye devam etti. 6 dakika boyunca süren şiddet sonucunda Eros, orada hayatını kaybetti.

Mahkeme cezada indirim uyguladı

Eros’un ölümüyle ilgili açılan davanın Küçükçekmece Adliye Sarayı’nda 13 Mart tarihinde görülen son duruşması, yüzlerce kişinin katılımına sahne oldu. Keloğlan hakkında hayvanseverler, hayvan hakları savunucuları ve avukatlar Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında en üst sınırdan cezalandırılarak tutuklanmasını talep etti.

Ancak mahkeme, indirim uygulayarak Keloğlan’a yurt dışı yasağıyla birlikte 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Keloğlan’ın serbest bırakılmasıyla sonuçlanan bu karar, kamuoyunda büyük bir tepki yarattı. Cumhuriyet Savcısı 18 Mart tarihli dilekçesinde kararın hukuken ve usulen yanlış olduğunu belirterek İstinafa gideceklerini belirtti.

"Toplumda oluşan tüm baskıya rağmen duruşmaya gelmiş olması..."

Gazete Duvar’dan Meral Candan’ın haberine göre; davayla ilgili mahkemenin gerekçeli kararı da açıklandı. Kararda şu ifadeler yer aldı: “Dosyada tüm delillerin toplanmış olması, sanığın toplumda oluşan tüm baskıya rağmen duruşmaya gelmiş olması, tutuklamanın tedbir niteliğinde olduğu, cezanın infazına yönelik bir işlem olmadığının göz önüne alındığında sanığa verilmiş olan cezanın miktarı ve dosyanın henüz kesinleşmemiş olması, sanığın toplumda oluşan baskı nedeniyle kaçma şüphesinin yurt dışı yasağı verilerek bertaraf edilebileceği değerlendirilerek sanık hakkında adli kontrol tedbirlerinden yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

Kararda ayrıca 3 yıllık cezada uygulanan 1/6 oranındaki indirimin gerekçesi de ‘cezanın sanığın geleceğindeki olası etkileri sanığın lehine takdiri indirim sebebi’ olarak değerlendirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50