banner16

TBMM Başkanı Şentop: Erzurum Kongresi, meclisimizin mihenk taşıdır

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Erzurum Kongresi'nin 101. yıl dönümü için yayınladığı mesajında, “Erzurum Kongresi, her biri birer ölümsüz meşale, hüviyet, kabiliyet ve kutsiyette olan delegeleri ile birlikte, milletimizin kendi kaderine ve özgürlüğüne sahip çıkmak için gösterdiği mücadelenin ve Meclisimizin açılışına giden yolun mihenk taşını oluşturmuştur” dedi. 

23 Temmuz 2020
TBMM Başkanı Şentop: Erzurum Kongresi, meclisimizin mihenk taşıdır

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kurtuluş mücadelesinin dönüm noktalarından olan Erzurum Kongresi'nin 101. yıl dönümü için yayınladığı mesajında, “Erzurum Kongresi, her biri birer ölümsüz meşale, hüviyet, kabiliyet ve kutsiyette olan delegeleri ile birlikte, milletimizin kendi kaderine ve özgürlüğüne sahip çıkmak için gösterdiği mücadelenin ve Meclisimizin açılışına giden yolun mihenk taşını oluşturmuştur” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kurtuluş mücadelesinin dönüm noktalarından olan Erzurum Kongresi’nin 101. yıl dönümü için mesaj yayımladı. Şentop, “19 Mayıs Samsun, 24-25 Mayıs Havza ve Amasya Tamimlerinden sonra Kurtuluş Savaşı'nın en önemli adımlarından birini oluşturan Erzurum Kongresi, her biri birer ölümsüz meşale, hüviyet, kabiliyet ve kutsiyette olan delegeleri ile birlikte, milletimizin kendi kaderine ve özgürlüğüne sahip çıkmak için gösterdiği mücadelenin ve Meclisimizin açılışına giden yolun mihenk taşını oluşturmuştur” dedi.

Erzurum Kongresi’nde milli mutabakat niteliği taşıyan kararların alındığını söyleyen Şentop, “Milletimizin ortak rıza ve inancı ile topyekûn bir mücadele başlatılmış ve İstiklal Savaşımız şanlı bir zaferle taçlanmıştır. Milli mücadele yıllarında kendini ortaya koyan yüksek şuur, bugün de bizlere ilham kaynağı olmaya ve geleceğe yürüyüşümüzde bizlere güç katmaya devam etmektedir. Birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermeden, ülkemizi daha da güçlendirmek için aynı azimle çalışmalarımızı sürdürmek ise vazifemiz ve geleceğe yürüyüşümüzde en büyük gücümüzdür” ifadelerini kullandı.

Şentop, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bağımsızlık mücadelesinin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle yâd ettiğini belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.