banner16

İstanbul Valisi Yerlikaya Ayasofya'da alınan tedbirleri açıkladı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya'da kılınacak ilk namaz programı için alınan tedbirlere ilişkin açıklama yaptı. 

23 Temmuz 2020
İstanbul Valisi Yerlikaya Ayasofya'da alınan tedbirleri açıkladı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya'da kılınacak ilk namaz programı için alınan tedbirlere ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, "Ayasofya'ya gelirken vatandaşlarımızın yanlarında 4 şey getirmelerini rica ediyoruz. Maske, seccade, sabır ve anlayış" dedi.

Yerlikaya, "Salgın nedeniyle kadınlar için iki erkekler için üç olmak üzere beş farklı açık alan, namaz kılma yeri olarak belirlendi. Bu alanlar; erkekler için Ayasofya Meydanı, Sultanahmet Meydanı ve Yerebatan Caddesi, kadınlar için Sultanahmet Türbesi yanındaki alan ile Mehmet Akif Parkı tahsis edildi" açıklamasında bulundu. 

Namaz kılınacak alanlara Beyazıt Meydanı, Sirkeci ve Çatladıkapı noktalarından gidileğini açıklayan Yerlikaya, "Namaz alanlarına girişler, 11 ayrı kontrol noktasında polisler arama yapıldıktan sonra sağlanacak. Namaz kılınacak alanlara, misafirlerin girişleri cuma günü sabah saat 10.00'dan itibaren başlayacak. Giriş noktalarında, ateş ölçümü ve maske kontrolü yapılacak. Bu kapsamda; alanda kurulacak 17 sağlık noktasında 736 sağlık personeli, 1'i helikopter ambulans olmak üzere, toplam 101 ambulans görev yapacak" dedi.

Yerlikaya, tarihi Yarımada istikametine giden tüm yolların ve Galata Köprüsü'nün bugün saat 20.00'den itibaren trafiğe kapatılacağını açıkladı. İstanbul Valisi, Avrasya Tüneli açık olacağını, deniz, metro ve Marmaray seferlerinin de devam edeceğini belirtti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50