banner16

İngiltere'de bir kadın, 6.3 milyar dolarlık Bitcoin akladı

İngiltere'de 5 milyar sterlinlik (6,3 milyar dolar) bir dolandırıcılıktan elde edilen gelirin gizlenmesine yardımcı olmak için Bitcoin'i nakde ve mülke dönüştürmekle suçlanan Çinli bir kadın, bu hafta Londra mahkemesindeki duruşmanın ardından kara para aklama suçuyla tutuklandı. 

21 Mart 2024
İngiltere'de bir kadın, 6.3 milyar dolarlık Bitcoin akladı

Savcılar, Wen Jian isimli kadının 2014 ile 2017 yılları arasında yaklaşık 130 bin Çinli yatırımcıdan çalındığı iddia edilen paranın kaynağının gizlenmesini sağladığını söyledi.

Wen, Zhang Yadi olarak tanıdığı ve asıl adı Qian Zhimin olan bir kadın tarafından planlandığını söylediği dolandırıcılıkta kendisinin de mağdur olduğunu öne sürdü. 

İngiliz polisi, soruşturmanın bir parçası olarak 61 binden fazla bitcoin cüzdanına el koydu. Wen'in duruşması sırasında savcılar, polisin 2021'de erişim sağladığı 61 bin Bitcoin'in değerinin yaklaşık 1.4 milyar pound olduğunu açıkladı. 

42 yaşındaki Wen, para aklama suçlamalarını reddederken, oğluna daha iyi bir yaşam sağlamaya çalıştığını söyledi. Avukatı Mark Harries, Zhang'ı Wen'e paranın kaynağı konusunda sürekli yalan söyleyen "uzman bir suç süpervizörü" olarak tanımladı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50