banner16

Şile'de okullar tatil edildi

İstanbul’da dün ve bugün etkili olan kuvvetli yağış ve fırtınanın etkisiyle denizin yükseldiği, derelerin taştığı Şile'de su baskınları meydana geldi. İlk ve orta orta dereceli okulların yarın tatil edildiği ilçede, kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de yarın izinli sayılacak. 

19 Kasım 2023
Şile'de okullar tatil edildi

İstanbul’da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle özellikle Ağva semtinde olmak üzere Şile ilçesinde denizin kabarması ve derelerin taşması sonucu bazı iş yeri ve evleri su bastı. İstanbul Valisi Davut Gül, bölgeye giderek inceleme yaparken, yarın ilçede ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Valilik açıklamasına göre, Şile ilçesindeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de yarın idari izinli sayılacak.

30 İLA 100 KİLOGRAM YAĞIŞ KAYDEDİLDİ

İstanbul’da dün sabah saatlerinden itibaren bölgemize giriş yapan soğuk ve yağışlı hava halen etkili olmaya devam ediyor. Sistem nedeniyle  Cumartesi (dün) 14 dereceler civarındaki sıcaklıklar bu sabah saatlerinde (06.00) 2 derecelere kadar gerilerken yağışlar il genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüldü. Dünden itibaren etkili olan yağışlar neticesinde İstanbul’un farklı bölgelerinde metrekareye 30 ila 100 kilogram aralığında yağış kaydedildi.

ŞİLE VE AĞVA’DA TAŞKIN VE SU BASMALARINA MÜDAHALE EDİLDİ

İBB açıklamasında da bugün kuvvetli yağış ve fırtınanın etkili olduğu Şile ilçesi geneli ve Ağva’da denizin kabarması ve derelerin yükselmesine bağlı olarak özellikle deniz ve dere seviyesine yakın yerlerde taşkınlar meydana geldiği, bazı ev ve iş yerlerini su bastığı belirtildi. Açıklamaya göre, İBB ekipleri (İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Atık Yönetimi, Zabıta, 153 Yerinde Çözüm) bölgede 94 personel, 38 araç ve iş makinesi, 1 varisco, 3 motopomp, 4 dalgıç pompa ile müdahale çalışmalarını sürdürüyor.

İKİ GÜNDE 3399 İHBAR

Kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle dün sabah saatlerinden itibaren İBB komutalarına gelen 3 bin 399 ihbara (su baskını, göllenme, rögar taşması, yol çökmesi, ağaç devrilmesi, direk, tabela devrilmesi, tehlike arz eden parça vb.) İBB ekipleri tarafından müdahale edildi.
Hâlihazırda ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

YAĞIŞLAR İSTANBUL’U TERK EDİYOR

Avrupa Yakası Boğaz çevresi ile Anadolu Yakası genelinde fırtına (60-100km/s) ile birlikte etkili olan yağışların akşam saatlerine (16.00) doğru bölgeyi terk edeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50