banner16

Prof. Dr. Ahmet Ercan, 1 il ve 3 ilçe için 'acil' uyarısında bulundu

"Kırık yıkmaz, sarsıntı ile umursamazlık yıkar" 

01 Temmuz 2023
Prof. Dr. Ahmet Ercan, 1 il ve 3 ilçe için 'acil' uyarısında bulundu

Deprembilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan “Çok geç olmadan” diyerek uyardı, öncelikli il ve ilçeleri sıraladı!

Sosyal medyadan Adana ile ilgili uyarılarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, binaların kontrol edilmesi gerektiğini ve sağlam olmayanları kentsel dönüşüme sokulması gerektiğini söyledi.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre 30 Haziran'da Adana Tufanbeyli'de 3,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kahramanmaraş depremlerinden sonra sık sık deprem riskiyle gündeme gelen bölge için Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da uyarı geldi.

Ercan şunları yazdı:

"Çok geç olmadan, TC'de ilgili bakanlık öncelikli olarak; Göksun, Kozan, Adana, Ceyhan'daki konut ile işyerlerinde, hem yer, hem de yapı davranışlarını jeofizik+ inşaat mühendislerine baktırmalı, sağlam olmayanları kentsel dönüşüme sokmalıdır. Kırık yıkmaz, sarsıntı ile umursamazlık yıkar."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50