banner16

6 ay 6 bin kilometre" düzenlemesi uzatıldı

Otomotiv sektöründe yüksek fiyatlar şikayet konusu olmaya devam ederken, Ticaret Bakanlığı, bu yönde daha önce çıkarılmış "6 ay 6 bin kilometre" düzenlemesinin uzatıldığını açıkladı. 

21 Haziran 2023
6 ay 6 bin kilometre" düzenlemesi uzatıldı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre "6 ay 6 bin kilometre" kısıtlamasına ilişkin düzenlemenin uygulama süresi 1 Ocak 2024'e kadar 6 ay süreyle uzatıldı.

Ticari faaliyet olduğu değerlendirilen tüm bireysel satışlar, "6 ay-6 bin kilometre" kısıtlama düzenlemesi kapsamında, bakanlık tarafından düzenli olarak denetlenecek, mevzuata aykırılık halinde bu satıcılar hakkında idari para cezası uygulanacak.

Ayrıca, anılan satışlara ilişkin kayıtlar ile denetim sonuçları, kayıt dışı kazancın vergilendirilmesini sağlamak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı ile düzenli olarak paylaşılacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50