banner16

AKP'li başkana cinsel saldırı soruşturması

"Yakaladığım yerde yapışacağım, herkeste kalça olmaz ki!" 

21 Haziran 2023
AKP'li başkana cinsel saldırı soruşturması

Zonguldak Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında cinsel saldırı suçundan açılan soruşturma dosyasına giren yazışmalar "pes" dedirtti. Yazışmalara göre, belediye çalışanı başkana, "Yanağımı öptünüz, kalçamı ellediniz. Ben şimdi ne olacağım?" dedi. Başkan ise, "Her şeyim olacaksın" yanıtını verdi.

HalkTV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre; nüfusu 9 bin civarında olan Gülüç Belediyesi’nin AKP’li başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında 2022'de cinsel saldırı suçundan soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre Demirtaş, 2017'de belediyede işe başlayan kadını yaklaşık 6 ay boyunca sözlü olarak taciz etti. Ardından da 2021'de başka bir kadına, işe girişinden yaklaşık 2 ay sonra, cinsel saldırıda bulundu.

Ads by Kiosked

"İki haftadır kendime gelemedim, kalçamı falan ellediniz"

Soruşturmaya giren yazışmalara göre D.K. isimli kadın Demirtaş’a, "Başkanım o gün neye uğradığımı şaşırdım. Allah aşkına dövüyorsanız ‘aha yanağım burada’ dedim. Tuttunuz beni öptünüz. Ben çalışanınızım beni öpmeniz ne demek. İki haftadır kendime gelemedim. Ne çıkacağımı, ne de duracağımı bildim. Bir de kalçamı falan ellediniz o gün. Neye uğradığımı şaşırdım. Ne istiyorsunuz benden, ne olacağım ben sizin hayatınızda?" diye yazdı.

"Yakaladığım yerde yapışacağım"

Demirtaş ise çalışanına, "Sen benim her şeyim olacaksın. Ben nerede dursam sen orada duracaksın. Yakaladığım yerde yapışacağım" yanıtını verdi.

D.K., bu mesaj üzerine, "Yakaladığınız yerde nasıl yapışıyorsunuz bana, işim olmaz başkanım. Herkese bakıyor musunuz? Bakmayın artık bana" ifadesini kullandı.

Demirtaş ise ısrarını sürdürerek, "Herkeste kalça olmaz ki" dedi. 

"Dosyadan haberim yok"

Telefonla ulaştığımız Demirtaş, hakkında açılan soruşturmanın açık olduğunu ve devam ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı danışmanının ve programa katılan AKP’li siyasetçilerin kendisi hakkındaki dosyadan haberi olmadığını öne süren Demirtaş, "Açılışımız vardı. Davet ettik. Valimiz de törene katıldı. Dosyama ilişkin bir şey diyemem. Saadet Oruç Ereğlili zaten... Üniversiteye gelmişti. Davet ettik geldi" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.