banner16

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde ölü sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde bu akşam açıklama yaptı. 

10 Şubat 2023
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde ölü sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün saat 21.42’de yaptığı açıklamada; “Deprem faciasında 20 bin 213 kişi hayatını kaybetti. 80 bin 52 vatandaşımız yaralandı. Hatay, depremden en ağır etkilenen illerin başında geliyor. Vefat sayımız Hatay’da 6 bin 205.  Yaralı sayımız ise 17 bin 823” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde bu akşam açıklama yaptı.

Koca, saat 21.42’de yaptığı açıklamada; “Şu an itibariyle deprem faciasında 20 bin 213 kişi hayatını kaybetti. 80 bin 52 vatandaşımız yaralandı. Hatay depremden en ağır etkilenen illerin başında geliyor. Vefat sayımız Hatay’da 6 bin 205.  Yaralı sayımız ise 17 bin 823. Yıkılmış bina sayısı şu ana kadar 2 bin 749 olarak tespit edildi” bilgilerini verdi.

Koca, ayrıca şu değerlendirmeleri yaptı:

“Enkaz altından kurtarılan vatandaşlarımızın acil müdahalesinden sonra hava, kara ambulansları ve deniz araçlarıyla toplamda 20 bin hastalarımızın tedavi e"KAMUOYUNDA ÇOCUK HASTALARIMIZLA İLGİLİ SPEKÜLATİF BİLGİLER DOLAŞMAKTADIR"ttirilmesi amacıyla bölge dışı illere transferi sağlandı.

Kamuoyunda çocuk hastalarımızla ilgili spekülatif bilgiler dolaşmaktadır. Şu anda kimliği belirlenemeyen veya yanında refakatçisi bulunmayan 0-18 yaş grubundaki evlatlarımız, Ankara, Mersin, Adana Kayseri ve İstanbul’daki hastanelerimizde bulunmaktadır. Bu çocuklarımızın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mızın velayeti altında takip ve tedavileri devam etmektedir. Kimliğini belirleyemediğimiz vatandaşlarımızın dijital fotoğraflarını eşleştirme yapmak üzere hazırlanan özel yazılıma yüklüyoruz. Bu sayede, önemli bir kısmın kimlik bilgilerine ulaşacağımı umuyorum.

DEPREM BÖLGESİNE MOBİL VEYA GEZİCİ ECZANE

Afet bölgesinde AFAD tarafından kurulan çadır kentlerimizde sahra hastaneleri ve ünitelerinde sağlık hizmetleri sunuluyor. Depremden etkilenen illerimizde yeni düzenleme ile geçici ve mobil eczaneler açılmaya devam edecek. Başta bölge eczacıları olmak üzere isteyen eczacılarımızın deprem bölgesine mobil veya gezici eczane açarak, hizmet vermesine izin vereceğiz.

Adana ve Diyarbakır’daki tüm hastanelerimiz tam kapasite ile hizmet vermeye davam etmektedir. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanemiz tüm birimleriyle sağlık hizmeti vermeye devam etmektedir. Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek hastanemizde tüm alanlarda sağlık hizmeti sunulmaktadır. Malatya merkez ve ilçelerdeki hastanelerimiz sağlık hizmetlerini tam kapasiteyle vermektedir. Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kapsamlı sahra hastanesi ve 16 acil müdahale ünitesiyle hizmet veriyor. Dörtyol, Samandağ bütün birimleriyle aktif hizmet vermektedir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.