banner16

Nazilli'de restoranda patlama: 7 kişi hayatını kaybetti; 5 kişi gözaltına alındı

Patlamanın tüp değişimi sırasında meydana geldiği öne sürüldü. 

30 Aralık 2022
Nazilli'de restoranda patlama: 7 kişi hayatını kaybetti; 5 kişi gözaltına alındı

Aydın'ın Nazilli Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir dönerci dükkanında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 7 kişinin hayatını kaybetti, 1'i ağır 5 kişi yaralandı. Patlamaya sebebiyet verdiği iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı. 

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “20 Aralık 2022 günü saat 15.30 sularında ilçemiz Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesinde bulunan iş yerinde tüp değişimi sırasında meydana gelen tüp patlaması sonucu 7 kişinin öldüğü, 1’i ağır 5 yaralanın olduğu olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmada 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, olayla ilgili sorumlu olduğu düşünülen 5 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir” ifadeleri yer aldı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hayatını kaybedenleri arasında, restoranda yemek yiyen vatandaşların olduğunu söyledi. İlk belirlemelere göre yaşamını yitirenlerden 3'ünün de çocuk olduğunu söyleyen Çerçioğlu, yangının söndürüldüğünü, soğutma çalışmalarının ise sürdüğünü açıkladı. 

Adalet Bakanı Bozdağ, "Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı patlama hakkında adlî soruşturma başlatmıştır. Soruşturma için Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, üç cumhuriyet savcısı görevlendirmiştir. Olay bütün yönleriyle soruşturulacaktır. Patlamaya sebebiyet verdiği iddia edilen kişi gözaltına alınmıştır." dedi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Vali Aksoy, AA muhabirine, Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi'ndeki bir restorandan 15.30 sıralarında ihbar geldiğini, ilk belirlemelere göre tüp değişimi sırasında patlamanın olduğunu söyledi.

Aksoy, ekiplerin çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Aydın Büyükşehir  Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Nazilli’de gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada hayatını kaybeden yedi vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun." dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise bugün ve yarın gerçekleştirilecek etkinliklerin ertelendiği duyuruldu.

Olayla ilgili açıklama yapan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, “Bugün 15.35 sıralarında bulunduğumuz cadde üzerindeki bir işletmede tüp değişimi sırasında oluşan bir patlama neticesi 1’i ağır 5 yaralımız söz konusu maalesef, 7 vatandaşımız da yaşamını kaybetti. Hastaneye intikalleri sağlandı. Çok üzgünüz. Böylesine bir kazanın yaşanmış olmasından, insanlarımızın yaşamını yitirmesinden büyük bir üzüntü duyuyorum. Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Çalışanın ilk beyanına göre tüpten bir koku geldiği, hatta yetkili kişinin gelerek değiştirme noktasında kokunun çıktığı kendisinin bazı insanları dışarıya çıkardıktan kısa süre sonra da patlamanın olduğu yönünde. Olay yeri incelememiz ve itfaiyemiz bütün boyutlarıyla inceleyecek. İlk tespitlerimize göre tüpten kaynaklı bir patlama olduğunu ifade edelim” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.