banner16

Akçakale Belediye Başkanı: Alevi inancı çok sağlam bir inanç; ben versem ne mazotu alabilirim, ne nohutu

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya, katıldığı bir yerel televizyon programında, Alevi inancı sağlam inanç, dedi. 

14 Mart 2022
Akçakale Belediye Başkanı: Alevi inancı çok sağlam bir inanç; ben versem ne mazotu alabilirim, ne nohutu

Şanlıurfa Akçakale ilçesinin Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Tunceli’nin TKP’li Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’dan uyguladığı projeleri kendi ilçesinde de uygulamak için görüş aldığını açıkladı ve ''Adam nohutu vermiş, mazotu vermiş. 5 dönümde nohut ekecek. Hasatta geri getirecek. Şimdi bu model burada işlemez kardeşim. Alevi inancı çok sağlam bir inanç. Yani, hakkı, hukuku bilen adamlar. Adam biliyor. Şimdi ben versem ne mazotu alabilirim, ne nohutu alabilirim'' dedi. 

Akçakale Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Mehmet Yalçınkaya, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da yayın yapan Edessa kanalının Gündem Özel Programı'na konuk oldu.

Belediye Başkanı Yalçınkaya Tunceli Belediyesi'ni örnek göstererek, o modelin kendi ilçesinde işlemeyeceğini şöyle anlattı:

"Gittim Tunceli Belediye Başkanı ile görüştüm. Modelleri belki bize bir faydası olur, dedim. Adam 5 dönüme nohut ekmiş. Belediye nohutu vermiş, mazotu vermiş. 5 dönümde nohut ekecek. Hasatta geri getirecek. Adam geri getirmiş. Şimdi bu model burada işlemez kardeşim. Alevi inancı çok sağlam bir inanç. Hakkı, hukuku bilen adamlar. Adam biliyor. 5 dönümlük nohut alıyor. Mazot alıyor. Hasatta nohutu getirip veriyor. Başkan da nohutu pazarlıyor. Kendi masrafını alıyor. Karını veriyor. Şimdi ben versem, ne mazotu alabilirim, ne nohutu alabilirim. Ne olmuş, baba, bize 5 kilo nohut verdiniz, başımıza kakıyorsunuz, derler. Tunceli modeli burada olmaz. Ben versem geri alamam. Biz kendimize göre model bulmak zorundayız."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50