banner16

Eski rektör Bircan'dan akademisyenlere skandal 'Alevi' fişlemesi!

ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir’e yönelik iftira iddiaları nedeniyle açılan davada yargılanan eski Rektör Cavit Bircan’ın şahsi bilgisayarında yapılan incelemelerde ADÜ’de görev yapan akademisyenleri ‘Sol Alevi’ ve ‘Din Düşmanı’ olarak fişlediği belirlendi. 

14 Mart 2022
Eski rektör Bircan'dan akademisyenlere skandal 'Alevi' fişlemesi!

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e yönelik iftira davasında hukuki süreç geçtiğimiz günlerde sonuçlanmış, davada yargılanan eski Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan ile birlikte 5 kişi beraat etmişti. 

Dava kapsamında Bircan’a ait şahsi bilgisayarda yapılan incelemede ADÜ’de görev yapan akademisyenlere yönelik skandal fişleme dosyalarına ulaşıldı.  Aydın Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Dijital Materyal İçerik İnceleme ve Raporlama Komisyonu İnceleme Raporu’na yansıyan fişleme raporunda Bircan’ın, ADÜ Rektörü Aldemir’in atadığı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Metin’i ‘Sol Alevi’ ve ‘Din Düşmanı’ olarak fişlediği belirlendi. Bircan’ın, fişleme raporunda Prof. Dr. Metin ile ilgili olarak, “Aşırı Sol, Alevi, din düşmanı bu akademisyenin başörtülülere burs başvurusu yaptırmayacak kadar kendi ideolojisini dayatan biridir. Eski dönemlerde burs komisyonlarında başkanlık da yapan bu kişi içkili alemlerin vazgeçilmezidir. Doğal olarak Hükümet ve İslam karşıtı tüm paylaşımlarını kaldırmıştır.” ifadelerine yer verdiği tespit edildi. Bircan, fişlenmekle yetinmediği ve Dekan Metin’i Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) ihbar ve şikâyet ettiği ileri sürüldü.

1 MİLYON FOTOĞRAF BULUNDU

Polis ekipleri tarafından ADÜ eski Rektörü Bircan’ın şahsi bilgisayarında yapılan incelemelerde sonucunda rektör danışmanı, rektör yardımcıları ve bazı dekan olarak atanan akademisyenlerle ilgili de fişlemeler yaptığı ve konuya dair bilgisayarında 1 milyon fotoğraf bulunduğu iddia edildi. İnceleme raporundan Bircan’ın akademisyenleri aşırı sol duruşa sahip, hükümet karşıtı ve mason olarak fişlediği belirlendi.

PROF. DR. METİN’DEN SUÇ DUYURUSU

Eski Rektör Bircan, tarafından kendisine yönelik yapılan insanlık dışı fişlemeye tepki gösteren Prof. Dr. Metin’in, konuyu YÖK ve yargıya taşıdı. Metin,  Bircan’ın FETÖ-PDY soruşturması sonucunda görevden alınan eski rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu'nun danışmanı olarak atandığını hatırlatarak “Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından “Aşırı Sol, Alevi, İslam ve AK Parti karşıtı, içki alemlerinin vazgeçilmesi” gibi ifadelerle özel hayatıma ait aile ve arkadaşlarımla çekilmiş fotoğraflar kullanılarak tıpkı FETÖPDY örgütünün itibar suikastı yapma yöntemlerine benzer bir biçimde bireysel haklarıma ve anayasada belirtilen özel hayatın dokunulmazlığına saldırıda bulunulmuştur” dedi.

Bircan’ın FETÖPDY bağlantısının araştırılmasını isteyen Metin ““Profesör olarak atanmasına müteakip danışmanlıktan alınıp rektör yardımcısı olarak atanmıştır. Prof. Dr. Cavit Bircan'ın gerek rektör yardımcılığı gerekse rektörlüğü esnasında üniversitemize aldığı personelin büyük bir çoğunluğu FETÖ-PDY iktisatlı olduğu tespit edilmiş veya soruşturmaya uğramıştır. Prof. Dr. Cavit Bircan'ın şahsım ve üniversitenin diğer personeli hakkında tutmuş olduğu dosyalar göz önünde bulundurulduğunda ülkemizde gerek askerlerimiz üzerine yapılan gerekse medya ve siyasi kişiliklere yapılan itibar suikastlerinin bir benzeri gözlenmektedir. FETÖ-PDY bu tarz ötekileştirici ve kutuplaştırıcı söylemlerle toplumdaki birliği bozmayı hedeflemektedir. Prof. Dr. Cavit Bircan da bu fişleme deneyimiyle FETÖ-PDY yöntemlerini kullandığı için onun üyesi gibi davranmış, üniversitemizin huzurunu bozmuş, FÖTÖ-PDY ile ilişkisi olmayan birçok hocayı soruşturmaya tabi tutmuş belki de birçok FETÖ-PDY üyesini korumuştur. Söz konusu durum soruşturmayı ve Prof. Dr. Cavit Bircan'ın FETÖ-PDY mensubiyetinin araştırılmasını zorunlu kılmaktadır. Prof. Dr. Cavit Bircan'ın üzerindeki acaba bu “kripto fetöcü” mü şüphesi kalkmadan ADÜ’deki FETÖ soruşturmalarının tamamlanması mümkün gözükmemektedir. Bu nedenlerden dolayı fişlemeyi yapan ADÜ eski rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan hakkında FETÖ-PDY üyesi veya iltisakı olduğu hakkında gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.