banner16

Tutuklu öğrenciler hakkında tahliye kararı

Boğaziçi Üniversitesi protestolarında gözaltına alınan 2'si tutuklu 7 öğrencinin yargılandığı dava Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görüldü. Mahkeme 2 tutuklu öğrencinin tahliyesine 5 tutuksuz öğrencinin de adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verdi. 

18 Mart 2021
Tutuklu öğrenciler hakkında tahliye kararı

Boğaziçi Üniversitesi protestolarında 2'si tutuklu 2'si ev hapsinde olmak üzere toplamda 7 öğrencinin yargılandığı davannın ilk duruşması bugün İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi'de görüldü. Mahkeme 2 tutuklu öğrencinin tahliyesine 5 tutuksuz öğrencinin de adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme, duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.

Duruşma öncesi öğrenciler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasetçiler Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde buluştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP Milletvekili Hüda Kaya, SOL Partili Alper Taş ve Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık da öğrencilere destek için adliye önüne geldi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.