banner16

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan 'reform paketi' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Reform paketinde her maddenin altında geniş çalışmalar var. İlgili kanun ve yönetmelik taslakları hazır" ifadelerini kullandı. 

16 Mart 2021
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan 'reform paketi' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ekonomi reform paketinin detaylarını açıklıyor.

Elvan, ''Vatandaşların taleplerini, sivil toplum kuruluşlarımızın görüşlerini bir bütün halinde değerlendirerek Ekonomi Reform Programı'nı oluşturduk'' ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın açıklamalarından satır başlıkları:

Tüm bakanlıklardan ve sivil toplum kuruluşlarından aldığımız görüşleri taslak bir reform paketi haline getirdik. Sadece bakanlıktaki arkadaşlarımızla bir reform paketi hazırlama gibi bir durumumuz olmadı.

Paket ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız ile birkaç kere bir araya geldik.

Her bir maddenin altında onlarca sayfalık çalışma var. Bu maddelerle ilgili yasal altyapı çalışmalarımızı da büyük ölçüde tamamladık.

 

Bu pakete neden ihtiyaç duyuldu sorusu oldu. Dünya büyük bir sağlık krizinden geçiyor. Bu kapsamda büyük bir dönüşüm söz konusu. Salgın sonrası döneme hazırlık önemli. Yeni bir dünya düzenine giriyoruz. Avrupa tedarik zincirindeki kopukluğa izin vermemeliyiz diyor. Kendi hinterlandında üretim üsleri oluşturmak istiyor. Bu kapsamda Türkiye'nin avantajları var. Bu reform paketiyle bu konudaki yol haritamızı ortaya koyalım dedik.

Reform programının açıklanmasından hemen sonra büyükelçiliklerden reform programına yönelik detaylı açıklamalar talep edildi. Bu konuda hazırlıklarımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde G-20, Avrupa büyükelçileriyle buluşup reform programını anlatacağız. Yabancı yatırımcılarla da buluşup reform programını anlatacağız.

En geç önümüzdeki salı günü bu ekonomik programın takvimini paylaşacağız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50