banner16

Boğaziçi akademisyenleri, rektörü ve gözaltıları protesto etti

Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlileri, bugün ellerinde taşıdıkları ‘159’ yazılarıyla dün yaşanan gözaltılara tepki gösterdi. Akademisyenler, “Aşağı bakmıyoruz, kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” pankartı açtı. 

02 Şubat 2021
Boğaziçi akademisyenleri, rektörü ve gözaltıları protesto etti

Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlüğüne atamasına karşı başlayan protestolar devam ediyor.

Güney Kampüs'te Rektörlük binası önünde bir araya gelen akademisyenler Bulu’ya karşı başlattıkları sırt dönme eylemine devam etti.

Dün yaşanan gözaltılar sonrasında bugünkü protestoda “Aşağı bakmıyoruz, kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” yazılı pankart açan akademisyenler 159 kişinin gözaltına alınmasına da ellerine aldıkları 159 yazılı siyah kağıtlarla tepki gösterdi.

Akademisyenlerin protestosunu paylaşan Boğaziçi Direnişi hesabı, “Hocalarımız nöbetlerine bugün de devam ederken 159 öğrencilerinin gözaltına alınmasını da protesto ediyorlar” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.