banner16

Adnan Oktar'a verilen ceza belli oldu

Adnan Oktar suç örgütü davasında Adnan Oktar, birden fazla suçtan 1075 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

11 Ocak 2021
Adnan Oktar'a verilen ceza belli oldu

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütüne 11 Temmuz 2018 tarihinde operasyon yapılmış, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 8 Temmuz 2019'da iddianamesini hazırlamış, 17 Eylül 2019'da da örgütün yargılanmasına başlanmıştı.

Davada son duruşma görüldü.

Tutuklu sanık Adnan Oktar, birden fazla suçtan  1075 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

YARGILAMA 16 AY SÜRDÜ

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde 78'i tutuklu 236 sanığın yargılandığı davada 17 Eylül 2019'da başlayan ilk duruşmada örgüt elebaşı Adnan Oktar'ın savunmasını almıştı. Örgüt mağduru olan müşteki kadınların ifadeleri sırasında duruşmalar kapalı yapılmıştı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında tutuksuz sanıkların duruşmalara katılma zorunluluğu kaldırılırken, buna rağmen birçok tutuksuz sanık ve izleyici duruşmaları takip etmeyi sürdürmüştü. 

SON DURUŞMA

En son 29 Aralık'ta sanıkların son sözleri sorulmuş ve mahkeme heyeti bugün kararını açıklamak üzere duruşmalara ara vermişti. Silivri Cezaevi girişindeki duruşma binasında görülen davada bugün karar duruşması yapılıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.