banner16

2018 yılında yapılan büst şimdi olay oldu

Tekirdağ'ın ilçesi Kapaklı'da 2018 yılında Necmettin Erbakan'ın anısına yapılan hatıra parkında bulunan büstü olay oldu. 

22 Haziran 2020
2018 yılında yapılan büst şimdi olay oldu

2018 yılında dönemin CHP'li Belediye Başkanı Sayın İrfan Mandalı tarafından yaptırılan hatıra parkında Türk siyasetinin önde gelen şahsiyetlerinin de büstleri yaptırılarak yerleştirilmişti.

Ancak, Kapaklı'da siyasi dengeler nedeniyle başlatılan tartışma içinden çıkılmaz bir hal aldı. Saadet Partisi ilçe Başkanı Hasan Karakoç olayı şöyle yorumladı:

SAADET PARTİSİ RAHATSIZ!

"Kapaklımızda önceki dönem Belediye Başkanı Sayın irfan Mandalı tarafından Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı yapıldı. Bu parka liderlerin de büstleri konuldu. Büstler arasında Rahmetli liderimiz Erbakan Hocamızın büstü de konulmuştu. Bu parka isim verilmesi ve Erbakanın büstünün yapılması konusunda da bize danışılmadı. Sayın Mandalı'ya park için teşekkür edip, parktaki büstler için, özellikle Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın büstü konusundaki hassasiyetimizi ilettik.”

Kapaklı'nın Ak Partili Belediye Başkanı Mustafa Çetin'in hedefe oturtulması üzerine, Belediye'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Aynı dönemde eş zamanlı olarak, siyasi parti liderliği yapmış Bülent Ecevit, Süleyman Demirel ve Alparslan Türkeş'in büstleri de ilçemizdeki muhtelif parklara konulmuştur. Önceki dönem belediye başkanı Sayın İrfan Mandalı döneminde yapılan söz konusu büstlerin bugün Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin döneminde yapılmış gibi lanse edilmesi niyetin iyi olmadığının delilidir."

SAADET PARTİSİ DİLEKÇE GÖNDERMEDİ

Büstlerin kaldırılması için dilekçe talep edildiğini söyleyen Belediye, "31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Kapaklı Belediye Başkanlığı görevine seçilen Cumhur İttifakı adayı Sayın Mustafa Çetin, gerçekleştirdiği siyasi parti ziyaretleri kapsamında Saadet Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatını da ziyaret etmiştir. Yapılan ziyarette Saadet Partisi teşkilatı, büstün kaldırılması yönünde görüş belirtmiş, Başkanımız Mustafa Çetin de söz konusu büstlerin kamu malı olduğunu, kaldırılması için belediyeye dilekçe verilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Aradan geçen sürede Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından söz konusu büstün kaldırılması ile ilgili olarak belediyemize herhangi bir dilekçe verilmemiştir" bilgisini paylaştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50