banner16

TTB: İzin, istifa, emeklilik haklarımızdan vazgeçmiyoruz

TTB, Sağlık Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge ile ilgili açıklama yaptı. 

28 Ekim 2020
TTB: İzin, istifa, emeklilik haklarımızdan vazgeçmiyoruz

TTB açıklamasında, "Bizler izin, istifa, emeklilik haklarımızdan vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz! Bunun için Türk Tabipleri Birliği ve sağlık emek örgütleri ile birlikte sağlık çalışanlarının hakları için sonuna kadar mücadele edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarının istifalarının kabul edilmeyeceğine ilişkin kararın yer aldığı genelgeye ilişkin bir açıklama yayımlayarak, “Bizler izin, istifa, emeklilik haklarımızdan vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz!” dedi.

Açıklamada, “Hukuksuz uzun çalışma saatlerinde çalıştık, koruyucu malzeme olmamasına rağmen çalıştık, izolasyon süremiz bitmemesine ve meslek hastalığı talebimiz karşılanmamasına rağmen hasta iken çalıştık, ailemizden uzak kalarak çalıştık, ek ödeme yapılmamasına rağmen çalıştık, bizler için bir aşı dahi temin edilmemesine rağmen çalıştık, hastalandık, tükendik, öldük. Artık yeter diyoruz!” denildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50