banner16

Girit Adası'nda 5,0 büyüklüğünde deprem

Yunanistan’a ait Girit Adası’nın güneyinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem ada halkında heyecan yarattı. 

19 Haziran 2020
Girit Adası'nda 5,0 büyüklüğünde deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden edinilen bilgiye göre Yunanistan'ın Ege'deki en büyük adalarından Girit açıklarında saat 10.43' te 5,0 büyüklüğünde ve 4.9 km. derinlikte deprem meydana geldi.

Adanın yaklaşık 14 mil güneyinde meydana gelen depremin şiddeti Lerapetra, Sitia ve Kumi kasabalarında şiddetli hissedildi. Bu kasabalarda yaşayanların kısa süreli ev ve işyerlerini terk ettikleri öğrenildi.

Yunanistan yerel medyası depremin şiddetini 4.9 olarak bildirdi. Depremde herhangi can veya mal kaybı olmadığı belirtildi.

Deprem sonrası adada görevli itfaiye ve sivil savunma ekiplerinin kıyı bölgelerinden uzak durulması yönünde anons yaptıkları belirtildi. Depremin meydana geldiği bölgede Yunanistan Deniz Kuvvetleri'ne ait tatbikat yapıldığı ve tatbikata devam edildiği belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50