banner16

Rabia Naz için AYM’ye başvuru

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın anne ve babası Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. 

17 Eylul 2020
Rabia Naz için AYM’ye başvuru

Giresun’un Eynesil ilçesinde, 12 Nisan 2018’de yaralı olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın anne ve babası, kızlarının dosyası için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. Başvuru dilekçesinde dosyanın yeniden yargılanma talebiyle ilgili mahkemeye geri gönderilmesi istendi.

Anayasa’nın 17, 36 ve 40’ıncı maddelerinin ihlalinin tespit edilmesi istenen başvuruda, 1 milyon lira maddi ve manevi tazminat talebinde de bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verilmişti. Karara tepki gösteren baba Şaban Vatan, hukuki girişimleri başlatacaklarını belirterek, “Kasıt içerisinde burada bir çocuk canını örtbas etme durumu vardır. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidar olarak hepsi bir elden vicdansızlık yapmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Giresun Sulh Ceza Hakimliği, soruşturmada verilen takipsizlik kararına yönelik itirazı da reddetmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50