banner16

İstanbul Barosu önünde avukat Ebru Timtik için anma yapıldı

Meslektaşları, dün gece hayatını kaybeden Timtik'i anmak için istanbul Barosu'nun önünde bir araya geldi. 

28 Ağustos 2020
İstanbul Barosu önünde avukat Ebru Timtik için anma yapıldı

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlayan tutuklu avukat Ebru Timtik dün akşam hayatını kaybetti. Gece adli tıp kurumuna götürülen Timtik'in cenazesi öğlene doğru Gazi Cemevine getirildi. Adli tıp kurumu önünde cenazeyi karşılamak isteyenlere polis müdahale etti. Halkın Hukuk Bürosu Twitter'dan, "Tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı cenazemizi Ebrumuzu sahiplenmeye Gazi Cemevi'ne çağırıyoruz" çağrısını yaptı. 

Öte yandan bugün saat 12.00'de İstanbul Barosu önünü yapılan çağrıyla birçok avukat meslektaşlarını anmak için bir araya geldi. 

Ölüm orucundaki avukat Aytaç Ünsal da tutulduğu hastaneden baro önündeki anmaya bir mesaj gönderdi: “Canım avukatım, arkadaşım, adalet yoldaşım… Göz göre göre öldürdüler seni. Adalet isteyen halkını savunmak için mücadele eden bir avukatı göz göre göre öldürdüler Ama doğuyorsun sen şimdi halkın yüreğinde. Yüreklerde, beyinlerde doğuyorsun. Var mı dünyada adalet için bir örneği ömrünü veren bir avukat. Alacağız hakkımızı. Senin için alacağız.”

İstanbul Barosu'nun önünde bir araya gelen avukatların daha sonra Gazi Cemevi’ne geçmesi bekleniyor.

Timtik'in cezaevinde olan kardeşi avukat Barkın Timtik'in cenazeye katılması için izin başvurusu yapıldı. Başvuruya göre Timtik'in bugün ya da yarın defnedilmesi kesinleşecek.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50