banner16

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş milletvekillerini Ayasofya'ya davet etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya’da kılınacak cuma namazı için milletvekillerine davet gönderdi. 

22 Temmuz 2020
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş milletvekillerini Ayasofya'ya davet etti

Ayasofya’da 86 yıl sonraki ilk namaz bu cuma kılınacak. İki imam ve dört müezzinin atandığı Ayasofya’daki ilk namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldıracak. Normal şartlarda yaklaşık 4 bin kişinin namaz kılabilecekken, sosyal mesafe düzeninde en fazla 1000 kişi namaz kılmasına imkan verilecek.

ANKA'da yer alan habere göre ibadete açılmasıyla Ayasofya'da kılınacak ilk namaz için beklenen resmi davet, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan geldi. Erbaş, milletvekillerine gönderdiği davetiyede “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek Ayasofya-i Kebir Cami Şerif’i açılış programına katılımınızdan onur duyarız” dedi. 

Davetiyenin ön sayfasında Ayasofya Camisi'nin resmi yer alırken arka sayfasına ise “Allahın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğdu yolu bulanlardan olmaları umulur. Tevbe 9/18” yazıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.