banner16

'Eros' isimli kediyi döverek öldüren İbrahim Keloğlan'a iyi hal indirimi

İstanbul Bahçeşehir'de Eros adlı kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında yeni karar açıklandı. Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığın 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını karar verdi. Ancak iyi hal indirimi uyguladı, ceza 2 yıl 6 ay hapse çevrildi. 

13 Mart 2024
'Eros' isimli kediyi döverek öldüren İbrahim Keloğlan'a iyi hal indirimi

İstanbul Bahçeşehir'de Eros adlı kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında yeni karar açıklandı. Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığın 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını karar verdi. Ancak iyi hal indirimi uyguladı, ceza 2 yıl 6 ay hapse çevrildi. Mahkeme ayrıca savcının tutuklama istemine uymadı, sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı koydu.

Duruşmayı izlemek üzere çevre illerden de Küçükçekmece Adliyesi'ne gelenler oldu. Kararı adliye koridorlarında ve önünde bekleyen hayvanseverler "Eros için adalet" sloganıyla, sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi. Kararın açıklanmasından sonra da adliyede beklemeye devam eden hayvanseverler tepkilerini göstermeye devam etti.

KARAR PROTESTO EDİLDİ

Duruşmayı izlemek üzere çevre illerden de Küçükçekmece Adliyesi'ne gelenler oldu. Kararı adliye koridorlarında ve önünde bekleyen hayvanseverler "Eros için adalet" sloganıyla, sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi. 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık İbrahim Keloğlan'ın 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. İyi hal indirimi uygulayan mahkeme sanığın 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca savcının tutuklama istemine uymadı, sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı koydu.

"6 DAKİKA HAYVANI TEKMELEYEREK CANİCE KATLETTİ. NASIL İYİ HAL İNDİRİMİ OLABİLİR?"

Duruşma sonrasında adliye önünde basın açıklaması yapıldı. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi temsilcisi avukat Cansın Tereci karar ile ilgili yaptığı açıklamada kararı kabul etmediklerini belirterek şunları söyledi:

"Kanunlar yetersizdir. Üst sınır 4 yıl ama bu uygulanmıyor. Kanunların acilen düzenlenmesi, cezaların artırılması gerekiyor ve bunun uygulanması gerekiyor. Biz sürece itiraz edeceğiz. Bununla ilgili kimsenin bir şüphesi olmasın. Hayvanlar sahipsiz değil. Bugün bize bunu Türk toplumu gösterdi. Hiçbir hayvan katiline asla müsaade etmeyeceğiz. Ben duruşmada beyanda bulunurken kendisine kronometreyi açtım. Hakim benim 4 dakika konuşmamdan sıkıldı ama bu adam yaklaşık 6 dakika hayvanı tekmeleyerek canice katletti. Buna nasıl iyi hal indirimi olabilir. Bunu kabul etmiyoruz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50