banner16

Erdoğan'dan Birol Güven'e yeni görev

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre senarist ve yapımcı Birol Güven Sinema Genel Müdürü olarak atandı. Çocuklar Duymasın dizisinin başrol oyuncusu Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olmasından sonra yapımcısı da önemli bir göreve getirilmiş oldu. 

23 Şubat 2024
Erdoğan'dan Birol Güven'e yeni görev

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, senarist ve yapımcı Birol Güven Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü oldu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Güven’i tebrik etti ve başarılar diledi.

Güven’le çekilmiş bir fotoğrafını da paylaşan Mumcu, “Türk sinema, dizi ve film sektörünün hem iç hem dış pazarda gelişmesine, tarihi, kültürel ve toplumsal değerlerimizin daha geniş kitlelere ulaşmasına önemli katkılarda bulunacağına inancım tamdır” dedi.

Birol Güven, Kaygısızlar, Ayrılsak da Beraberiz, Çocuklar Duymasın ve En Son Babalar Duyar gibi birçok ünlü TV dizisinin yapımcısı olarak görev yaptı.

Çocuklar Duymasın dizisinin başrol oyuncusu Tamer Karadağlı da geçen sene ağustos ayında Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanmıştı. Karadağlı ile birlikte o dönem Sinema Genel Müdürü de Erkin Yılmaz olmuştu. Böylece Yılmaz görevini yaklaşık altı ay sürdürmüş oldu.

Birol Güven kimdir?

Birol Güven, 1 Mayıs 1964'te Kocaeli'nin Darıca ilçesinde doğdu.

Hacettepe Üniversitesi'nde Dilbilim eğitimi alan Güven, bir dönem öğretmenlik yapmasının ardından turizm alanında tur operatörü olarak çalıştı.

Kendi kurduğu MinT Motion Pictures şirketiyle birçok TV dizisinin yapımcılığını üstlendi.

Bu diziler arasında Ayrılsak da Beraberiz, Çocuklar Duymasın, En Son Babalar Duyar, Arka Sıradakiler, Seksenler gibi ünlü yapımlar da var.

Sinema da dizi sektörüne göre daha az işte imzası bulunan Güven, "Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım", "Dersimiz Atatürk", "Mandıra Filozofu" ve "Mandıra Filozofu İstanbul" gibi filmleriyle tanındı. Ayrıca, "Güzel Günler Göreceğiz" filmi, 2011 yılında Antalya Film Festivali'nde en iyi film ödülünü kazandı.

Hem Senaryo Yazarları – Yönetmenler Meslek Birliği'nin hem de Yapımcılar Derneğinin kurucu üyeliğini yaptı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50