banner16

P&G fabrikasındaki rehine eylemi 9 saat sonra sona erdi

Kocaeli’de Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde ABD’li Procter and Gamble (P&G) şirketine ait fabrikaya giren bir kişi, 7 işçiyi rehin aldı. Eylemin 9. saatinde eylemci tuvalete gidince başlatılan operasyonla sona erdirildi. 

01 Şubat 2024
P&G fabrikasındaki rehine eylemi 9 saat sonra sona erdi

Gebze’de bugün saat 15.00 sıralarında kimliği belirsiz bir kişinin, tel örgülerden atlayıp fabrikanın ana binasına girdiği, yedi işçiyi rehin aldığı iddia edildi. İşçileri rehin alan kişinin, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto ettiği ileri sürüldü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

9 saat süren rehine eylemi, eylemcinin tuvaleti gelince rehinelerin yanından ayrıması ile başlatılan operasyonla sona erdirildi.

Fabrikayı basan İbrahim Y. ise gözaltına alındı. Operasyonun ardından şahsın yanında 2 silahının bulunduğu bildirildi.

Valilik: "Olay bütün yönleriyle incelenmektedir"

Operasyonun ardından Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"Gazze'de devam eden işgale dikkat çekmek istediğini belirterek, firma çalışanı olan 7 kişiyi rehin alan şahısla, alanında uzman personellerin yürüttüğü müzakereler olumlu sonuçlanmadığından, daha önceden yapılan hazırlıklar neticesinde güvenlik güçlerimizce zanlı, müdahale edilmek suretiyle etkisiz hale getirilmiştir. Rehineler sağ salim kurtarılmış olup, eylemi gerçekleştiren şahıs gözaltına alınarak olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır. Olay bütün yönleriyle incelenmektedir"

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.