banner16

Kilise saldırısında ölen Tuncer Cihan'ın cenazesi Nurtepe Cemevi'nden kaldırıldı

Tuncer Cihan için Nurtepe Cemevi'nde yapılan cenaze törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. 

29 Ocak 2024
Kilise saldırısında ölen Tuncer Cihan'ın cenazesi Nurtepe Cemevi'nden kaldırıldı

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Cihan için Nurtepe Cemevi'nde tören düzenlendi.

Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

İmamoğlu, "Bir kez daha yapılan saldırıyı kınıyor, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum." dedi.

Cihan'ın cenazesi, törenin ardından Hasdal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"Melek gibi birini öldürdüler"

Hayatını kaybeden Cihan’ın ablası Özlem Cihan Hürriyet’e şöyle konuştu: “Tuncer yüzde 80 zihinsel engelliydi, doktor bile rapor verirken melek o demişti. 5 yaşındaki bir çocuk aklına sahipti. Müslüman, emekli, bekârdı. Annemle kalıyordu. Bugün de 2 aydır gittiği bu kiliseye gelmiş. Cemaat de çok seviyormuş onu. Kilisede vakit geçiriyor, yemek yiyormuş. Melek gibi birini öldürdüler. Henüz anneme söyleyemedik, kadıncağız çocuğunu ayağından ameliyat olacak sanıyor.”

"Tepki gösterince öldürüldü" iddiası

Olay yerindeki bir esnaf ise kilise çalışanlarıyla konuştuğunu belirterek “Saldırganların önce duvarlara ateş ettiklerini, ölen kişinin de saldırganlara tepki göstermesi üzerine vurulduğunu söylediler” bilgisini aktardı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50