banner16

Sarıyer'de pazar ayini sırasında kiliseye silahlı saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ne ayin sırasında saat 11.40 sıralarında maskeli iki kişi silahlı saldırı düzeledi. Ayine katılanlardan C.T. yaşamını yitirirken, yaralıların da olduğu öğrenildi. 

28 Ocak 2024
Sarıyer'de pazar ayini sırasında kiliseye silahlı saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

İstanbul’da kilise ve ayindekilere yönelik silahlı saldırıyı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu.

Yerlikaya, X hesabında “Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

ADALET BAKANI TUNÇ: BAŞSAVCI VEKİLİ VE İKİ CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLMİŞTİR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’da kilisede ayin sırasında yaşanan silahlı saldırıyı kınadı. Tunç, X hesabından şu açıklamayı yaptı:

“İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50