banner16

CHP'den Muharrem İnce'ye sert yanıt

Muharrem İnce, CHP'ye çok sert eleştiriler getirerek yerel seçim ittifakı kurmayacaklarını açıkladı. CHP ise İnce'nin eleştirilerine air konuların müzakerelerde gündeme gelmediğini, İnce'nin talep ettikleri kaşılansaydı böyle bir açıklamanın olmayacağı açıklaması geldi. 

26 Ocak 2024
CHP'den Muharrem İnce'ye sert yanıt

Memlket Partisi Gemel Başkanı Muharrem İnce, partisinin yerel seçimlerde CHP ile seçim ittifakı yapmayacağını açıkladı.

İnce'nin açıklamasında CHP'ye yönelik çok sert eleştiriler de yer aldı.

Ancak İnce'nin bu sert eleştrilerine CHP'den yanıt geldii.

Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Memleket Partisi ile CHP arasında sürdürülen ittifak müzakerelerinde İnce'nin dile getirdiği ilkesel konuarın hiç birinin gündeme gelmediğini belirtti.

Deniz Yücel, Muharrem İnce'nin ittifak için CHP'den talep ettikleri şeyleri açıklayarak, "Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı. Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz" dedi.
 

Partimiz ile Memleket Partisi arasında 4 Ocak'tan itibaren yerel seçimde işbirliği konusunda farklı kanallardan müzakereler yürütülmüştür.

Bu görüşmeler esnasında, "İlkesel duruş" konusunda tek bir cümle dahi kurmayan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği…

— Av. Deniz Yücel (@avdenizyucel) January 26, 2024

Deniz Yücel'in açıklaması şöyle:

"Partimiz ile Memleket Partisi arasında 4 Ocak'tan itibaren yerel seçimde işbirliği konusunda farklı kanallardan müzakereler yürütülmüştür.

Bu görüşmeler esnasında, "İlkesel duruş" konusunda tek bir cümle dahi kurmayan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme dahi getirmeyen Sn. Muharrem İnce'nin açıklamalarını üzülerek dinledik.

Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu.

Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı.

Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz.

Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyoruz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50