banner16

Cehennem çıkmazı: Figen Çalıkuşu yerel seçimlerdeki kirli oyunları anlattı

Hukukçu Figen Çalıkuşu, Karar’da yer alan bugünkü köşesinde ‘Cehennemin Cehennemi’ diyerek yerel seçim sürecinde şahit olduğu kirli hesapları anlattı. 

26 Ocak 2024
Cehennem çıkmazı: Figen Çalıkuşu yerel seçimlerdeki kirli oyunları anlattı

“Türkiye bu cehennemden nasıl kurtulacak? Tabii ki siyaset kurumu eliyle. Ama siyaset kurumu da cehennemin bir parçası olmuş ise… O zaman ne yapacağız?” sorusunu yönelten Avukat Figen Çalıkuşu, demokratik bir barometrenin yokluğundan yakınarak ‘aday adaylarının yarışma adabını çok aşırı bir husumetle öne çıkanı yıpratma gayreti” olduğunu belirtti.

Siyaset kurumunun dönüştüğü ‘cehennemi’ aday adaylarının kendi partilerine karşı dahi nasıl siyasi utanç kaynağı haline gelen eylemler içerisinde olduğunu CHP’nin Antalya Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan’ın yaşadığı olaylardan örneklerle anlattı.

“SAHTE MAHKEME KARARI YARATIP MANŞET ATTIRDILAR”

Çalıkuşu’nun yazısının ilgili kısmı şöyle:

“CHP Parti Meclisi tarafından Antalya Konyaaltı Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Cem Kotan da Gezi protestoları nedeniyle sanık haline getirildiğinde hukukçu olarak yardımına koştuğum partili üyelerden biri.

Ve dava sürecinde adli sicilini, hukuksal konumunu ayrıntılı olarak bildiğim bir müvekkil.

O nedenle siyasal rekabetin kaybolup, ortalığın çamur deryasına dönüşmesine daha da çok şaşırdım…

Sahte whatsapp yazışmaları ile bir taciz dosyası üretildiğine, yetinmeyerek Antalya 10 Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyelerinin isimleri ile sicil numaralarının da bulunduğu sahte mahkeme kararı yaratılmasına, bu sahteliğin yerel gazeteye manşet yaptırılmasına, sosyal medyaya servis edilmesine de bu dönemde rastladım.

Aynı bünyedekilerin, aynı partinin aday adaylarının siyasal iktidar ağzıyla, hem de bu dönemde çok rastladığımız siyasallaşmış savcı suçlamalarından öte tavırları da siyasi bir utanç kaynağı bence.

Böylesine, suç işlemeyi bile göze alacak çıldırma ne için, o da başka bir soru?”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.