banner16

TİP'ten Tunceli ile ilgili 'ittifak' açıklaması

"Dersim’de DEM Parti’yi veya başka bir dost gücü dışarıda bırakan bir ittifakın bileşeni olmamız söz konusu değildir." 

25 Ocak 2024
TİP'ten Tunceli ile ilgili 'ittifak' açıklaması

 

Tunceli’de, Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) , 31 Mart yerel seçimleri için ittifak kurdukları açıklanmıştı.

Açıklamaya DEM Parti cephesi ise tepki göstermiş ittifak hukukunun zedelendiği savunulmuştu.

Yaşanan gelişme üzerine TİP'ten bir açıklama yapıldı.

TİP'in açıklaması şöyle:

Dün gazetelere yansıyan Dersim’deki ittifak çalışmalarıyla ilgili açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

Partimizin yerel seçimlere ilişkin temel yaklaşımı en geniş ittifaklarla Cumhur İttifakı’nı geriletmek, mümkün olduğunca fazla yerleşimde sol, sosyalist, halkçı yerel yönetim örnekleri yaratmak üzere kazanımlar elde etmektir. Daha önce Genel Merkez tarafından yapılan açıklamalarımıza bakıldığında kayyum atanan illerde aday çıkarmama kararımızın da bu yaklaşımın bir parçası olduğu görülecektir.

Bu kapsamda Dersim yerelliğinde de tüm ilerici, sosyalist ve yurtsever güçlerin birlikte tutum alması gerektiğini düşünüyoruz ve çabamız bunun içindir. Dün yayınlanan açıklama  bizim açımızdan bir ittifakın tamamlanmış ve kurulmuş olmasının ilanı değil, tüm güçlere ortaklaşma çağrısıdır. Açıkça ifade etmek isteriz ki Dersim’de DEM Parti’yi veya başka bir dost gücü dışarıda bırakan bir ittifakın bileşeni olmamız söz konusu değildir.

En geniş birliktelik için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.