banner16

Anıtkabir'de 'Şeriat gelecek, kahrolsun Cumhuriyet' diye bağırdı

Türkiye'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının bulunduğu Anıtkabir'e giden bir kişi, cumhuriyete lanet okuyarak şeriat çağrısında bulundu. Şahısın, jandarma tarafından polis ekiplerine teslim edildiği öğrenildi. 

02 Ocak 2024
Anıtkabir'de 'Şeriat gelecek, kahrolsun Cumhuriyet' diye bağırdı

30 Aralık tarihinde Anıtkabir'de meydana gelen olayda, kimliği henüz bilinmeyen bir kişi "Şeriat gelecek" şeklinde bağırmaya başladı.

Sözcü TV'nin haberine göre Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahında cumhuriyete "lanet" okuyan şahıs, kısa süre içinde jandarma ekipleri tarafından polise teslim edildi.

Cumhuriyetin 100. yılında Anıtkabir önünde şeriat çağrısı yapan şahsın gözaltına alınıp alınmadığı bilinmezken, konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

 

 

Anıtkabir'in yıkılış tarzı şekli günün birinde bu tarzda olabilir mi."

YIKTIK tan sonra karşısına yapılacak camiinin ismi
Osmanli tugrasi adi altinda
"Hilafet-ül Zaviye-i Medrese Camii" olsun... istermisiniz. pic.twitter.com/eV0MJYkZE5

— Ebabil Kusu (@Kusu__Ebabil) January 1, 2024


Öte yandan sosyal medyada bir hesap, Anıtkabir'in iş makinaları ile yıkıldığı bir görseli "Anıtkabir'in yıkılış tarzı şekli günün birinde bu tarzda olabilir mi."

YIKTIK tan sonra karşısına yapılacak camiinin ismi Osmanli tugrasi adi altinda "Hilafet-ül Zaviye-i Medrese Camii" olsun... ister misiniz." notuyla paylaştı.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50