banner16

Gazze'de insani ara bir kez daha uzatıldı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde altı gündür devam eden "insani aranın" uzatıldığını duyurdu. 

30 Kasım 2023
Gazze'de insani ara bir kez daha uzatıldı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde altı gündür devam eden "insani aranın" uzatıldığını duyurdu. 

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, 'insani aranın' kaç günlüğüne uzatıldığı bilgisine ise yer verilmedi.

Açıklamada, "Arabulucuların çabaları doğrultusunda esirlerin serbest bırakılmaya devam edilmesi ve çerçeve (mutabakatı) şartlarına uygun olarak operasyonlara ara verme (süreci) devam edecek.' ifadesine yer verildi.

Öte yandan Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, 'insani aranın' bir gün uzatılmasına karar verildiği belirtildi.

İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk yapan Katar da 'insani aranın' uzatıldığını doğrulayan bir açıklama yaptı.

Daha önce 2 gün uzatılmıştı

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında 24 Kasım'da Gazze'deki çatışmalara 4 günlük "insani ara" verilmesi kararlaştırılmıştı.

Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda yapılan dolaylı görüşmeler sonrası bu esir takası ve "insani ara", 2 gün daha uzatılmıştı.

İnsani ara bu sabah 08.00'da sona eriyordu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ile Hamas arasında Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların sonlandırılması için varılan "insani aranın" uzatılmasını ve Gazze'ye yönelik insani yardımları görüşmek üzere Tel Aviv'e gelmişti.

Hamas, teklifin reddedildiğini duyurmuştu

Hamas, 7 İsrailli kadın ve çocuk esir ile bombalama sırasında öldürülen 3 esirin naaşlarının teslim edilmesi karşılığında "insani arayı' bir gün daha uzatma teklifini İsrail'in reddettiğini açıklamıştı.

Hamas, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İsrail, insani aranın geçen altı günkü şartlarda bugün de uzatılması karşılığında 7 kadın ve çocuk esir ile (Gazze Şeridi'ne yönelik) bombalama sırasında öldürülen 3 esirin naaşını teslim almayı reddetti." ifadesine yer verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50