banner16

İsrail, 7 Ekim saldırısını aylar önceden biliyormuş!

İsrail ordusu ve istihbarat yetkililerine 7 Ekim saldırılarından önce Hamas'ın kibbutzları ele geçirmek ve Gazze yakınlarındaki askeri kontrol noktalarını basmak için aktif hazırlık yaptığı konusunda bilgi verildiği iddia edildi.  

29 Kasım 2023
İsrail, 7 Ekim saldırısını aylar önceden biliyormuş!

İsrail kanalı Channel 12, pazartesi günü yayımladığı haberi İsrail ordusunun sızan e-postalarına dayandırdı. 

E-postalara göre ani bir Hamas saldırısı konusunda uyarıları inceleyen üst düzey uzman, bunu "hayali bir senaryo" diye niteledi. 

Sızan e-postalarda Hamas'ın bin 200 kişiyi öldürdüğü saldırının önemli planlarının detaylandırıldığı görüldü. Belgelerde ayrıca İsrailli yetkililere eğitimlere üst düzey Hamas yetkililerinin de katıldığı bilgisinin verildiği görülüyor.

E-postaya göre İsrail istihbaratına, Hamas'ın sahte bir kibbutz üzerinde tatbikatlar ve sinagog üstünde bayrak açma çalışması yaptığı söylendi. 

Sızan mesajlaşmalar arasında Hamas'ın sınırdaki bir askeri kontrol noktasını basıp, içindekileri öldürmeyi planladığının da söylendiği görülüyor. 

The Guardian, 7 Ekim saldırısının önceden öğrenilememesinin suçu büyük oranda ordu ve siyasi liderlere yıkılsa da, bu bulguların istihbarat başarısızlığına işaret ettiğini söyledi. 

Yerel basına göre temmuz ayında gelen e-postalardaki bilgiler bazı yetkilileri etkilese de, incelemeyi yapan üst düzey yetkili mesafeli durdu ve "Hamas'ın şov için yaptığı şeylerle gerçek hedeflerini ayırmak gerektiğini" söyledi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.