banner16

İmamoğlu sağanak için saat verip uyardı

İstanbul'da beklenen sağanak ve fırtına sabah saatlerinde başladı. Havada ve denizde ulaşım seferlerinin iptal edilmesine neden olan "tam fırtına"nın, mega kentte 48 saat etkili olacağı öğrenildi. Son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan da bir paylaşım geldi. 

18 Kasım 2023
İmamoğlu sağanak için saat verip uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), AKOM ve AFAD'ın dün peş peşe yaptığı uyarıların ardından dün THY, yurt içi ve yurt dışında karşılıklı olarak 40 seferini iptal ettiğini açıklarken; bu sabah BUDO, Bursa-İstanbul seferlerini yapamayacağını duyurdu.

İstanbul'da beklenen sağanak ve fırtına sabah: 06.00'dan itibaren kendisini göstermeye başladı.

48 SAAT ETKİLİ OLACAK

Yurt genelinde 28 kent ile birlikte "turuncu" alarm verilen İstanbul'da fırtınanın hızının bugün 75-80 km'yi, yarın ise 100-110 km'yi bulacağı uyarısında bulunuldu.

Yağışın öğle saatlerinden itibaren şiddetini artıracağı bildirildi.

İMAMOĞLU YARIN AKŞAM SAATLERİNİ İŞARET ETTİ

Yetkililerin uyarıları sürerken; bir uyarı da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

X hesabından bir paylaşım yapan İmamoğlu, İBB ekiplerinin sahada olduğunu belirterek “Fırtına ve kuvvetli sağanak yağış nedeniyle teyakkuzda olan İBB ekiplerimiz 5.045 personel, 2.104 araç ve iş makinesi ile yaşanan olumsuzluklara müdahale ediyor. Yağış ve fırtınanın yarın akşama kadar sürmesi bekleniyor. Tüm ekiplerimiz sahada” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.