banner16

THY'den dev anlaşma: Tek seferde 355 uçak!

Türk Hava Yolları, 355 uçaklık tarihinin en büyük siparişi için Airbus ile görüştüğünü KAP'a bildirdi. Airbus tarafından da açıklama geldi. 

13 Kasım 2023
THY'den dev anlaşma: Tek seferde 355 uçak!

THY, Airbus ile 2026-2036 arasında teslim alınmak üzere 355 uçağın satın alınmasına ilişkin görüşme yapıldığını açıkladı.

Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamada, "Ortaklığımız 2023-2033 yıllarını kapsayan Stratejik Planı çerçevesinde ortaya koyduğu büyüme hedefleri doğrultusunda bir süredir uçak ve motor üreticileri ile görüşmeler yapmaktadır. Bu çerçevede, Airbus firması ile 2026-2036 yılları arasında teslim alınmak üzere 240 adedi kesin, 115 adedi opsiyon olmak üzere toplamda 355 adet uçağın satın alınmasına ilişkin görüşülmektedir. Satın alma ile ilgili olarak yönetim kurulu onayı alındıktan sonra, gerekli bildirim kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

"PRENSIPTE ANLAŞMA SAĞLANDI"

Öte yandan Airbus sözcüsü, Airbus ve THY'nin "büyük çaplı ticari uçak siparişi" için prensipte anlaşmaya vardığını açıkladı. Reuters'ın haberine göre sözcü, anlaşmanın onaylanmakta olduğunu ve "önümüzdeki günlerde" duyurulacağını söyledi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50