banner16

Sağlık örgütleri para sayma işareti yapan Bakan Koca'ya tepki: Utanıyoruz

Sağlık örgütleri, hekimlerin göç etmesine ilişkin eleştiriye "Bizden dolayı değil" diyerek para sayma işareti yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya tepki gösterdi. 

11 Kasım 2023
Sağlık örgütleri para sayma işareti yapan Bakan Koca'ya tepki: Utanıyoruz

Sağlık örgütleri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlık bütçesi görüşülürken doktorların göç etmesine dair eleştiri üzerine verdiği yanıta tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlık bütçesi görüşülürken doktorların göç etmesine dair eleştiri üzerine "Bizden dolayı değil" diyerek para sayma işareti yaptı.

TTB: UTANIYORUZ

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Koca'nın tavrına tepki gösterdi, "Utanıyoruz" dedi.

TTB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Sağlıkta şiddetin ve hekim intiharlarının tırmandığı, umutsuzluğun ve geleceksizliğin derinleştiği, fakültelerde tıp kitaplarının yerini yabancı dil kitaplarının aldığı ülkemizde hekimlerin neden göç ettiğine ilişkin Sağlık Bakanı’nın 'analizi'… UTANIYORUZ!" notu düşüldü.

SES: ASLA UNUTULMAYACAK

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasından (SES) yapılan açıklamada ise "Pandemide ve depremde yöneticileriniz makam odalarında saklanırken yoğun bakımlarda koruyucu ekipman eksikliğine rağmen canla, başla çalışanları para sevenler olarak itham edişiniz asla unutulmayacaktır" denildi.

SES'in paylaşımında şu cümleler kullanıldı:

"Sayın Bakan gösterdiğiniz gibi hekimler para için bu ülkeyi terk etmiyor. Hekimler ve sağlık emekçileri güvenli çalışma ortamları yaratmadığınız için, sağlık sistemini enkaz altında bıraktığınız için bu ülkeyi terk ediyorlar. Siz ve bürokratlarınız görev ve sorumluluklarınızı yerine getirmediğiniz için gidiyorlar. Yeterli sağlık gücü istihdam etmediğiniz, sağlık bütçesini kamusal sağlık hizmetlerine, halkın sağlığına değil de sermayenin ihtiyacına göre planlama yaparak sermayeye akıttığınız için gidiyorlar. Bu ülkenin hekiminin, hemşiresinin onurunu, saygınlığını korumanız gereken yerde yaptığınız bu para sayma işareti bizleri rencide etmiştir. Pandemide ve depremde yöneticileriniz makam odalarında saklanırken yoğun bakımlarda koruyucu ekipman eksikliğine rağmen canla, başla çalışanları para sevenler olarak itham edişiniz asla unutulmayacaktır. #SağlıktaŞiddetinSebebiSensin

Aslında 2024 yılı sağlık bütçenize bakıldığında, özel hastane patronu olduğunuz düşünüldüğünde ve kamusal sağlık hizmetinin altını boşalttığınız bilindiğine göre yorumu halkımıza bırakıyoruz. @drfahrettinkoca"

"GİTME NEDENLERİNİ BİZ SÖYLEYELİM"

Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği ise yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık bakanı Fahrettin koca @drfahrettinkoca hekim göçünün sebebini eliyle işaret ederek gösterdi.

Sağlık emekçilerinin gitme nedenlerini biz söyleyelim,

*Düşük maaş

*Beş farklı ödeme sistemi

*yüksek kiralar, düşük fazla mesai ücretleri

*Görevi başında şiddete uğrama..."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50