banner16

Gazeteci Cengiz Erdinç, adli kontrol kararı ile serbest

Dün Ayvalık’ta gözaltına alınan gazeteci Cengiz Erdinç, bu sabah saatlerinde Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifade sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

03 Kasım 2023
Gazeteci Cengiz Erdinç, adli kontrol kararı ile serbest

Dün Balıkesir’de gözaltına alınan Kısa Dalga yazarı, gazeteci Cengiz Erdinç, Sulh Ceza Hakimliği tarafından yurt dışına çıkma yasağı ve haftada bir gün imza verme adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gazeteci Cengiz Erdinç, Balıkesir Ayvalık'taki evinde dün gözaltına alınmıştı. Erdinç’in, gözaltına alındığını haber vermek için aradığı avukat Vural Ergül ile görüşmesi polis tarafından engellenmişti.

Cengiz Erdinç'in Balıkesir Adliyesi'nde avukatları olmadan Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdiği öğrenildi. Erdinç ifadesinin ardından adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği, Cengiz Erdinç'i yurt dışına çıkma yasağı ve haftada bir gün imza verme adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

1 Kasım Çarşamba günü, "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu ‘yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Tolga Şardan da gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında Ankara'daki evinde gözaltına alınan Şardan, sevk edildiği hakimlikçe "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçundan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.