banner16

Atilla Taş'a 2 yıl 2 ay hapis cezası

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin davada yeniden yargılanan şarkıcı Atilla Taş, "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" ve "Askeri ve emniyet teşkilatını aşağılama" suçlarından toplam 2 yıl 2 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

25 Ekim 2023
Atilla Taş'a 2 yıl 2 ay hapis cezası

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin davada aldığı ceza Yargıtay'da bozularak yeniden yargılanan şarkıcı Atilla Taş, bir kez daha hapis cezası aldı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmaya, tutuksuz sanık Atilla Taş katılmadı. Taş'ı avukatı temsil etti.

Mahkeme heyeti, sanık Atilla Taş'ı "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıl 9 ay 25 gün hapis cezası, "Askeri ve emniyet teşkilatını aşağılama" suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

YARGITAY BOZMUŞTU

Yargıtay 16. Ceza Dairesi 6 Mart 2020'de sanıklar Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Cemal Azmi Kalyoncu, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ünal Tanık, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız ve Atilla Taş yönünden verilen hükümlerin bozulmasına karar vermişti. Diğer 17 sanık hakkında verilen cezalar ise onanmıştı.

Yargıtay sonrasında yapılan duruşmalarda, dava Atilla Taş yönünden ayrılmıştı. Davanın Haziran ayındaki celsesinde, duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştı. Savcı, sanık Taş'ın örgütle organik bağ kurduğuna dair yeterli delil bulunmadığını belirterek eylemlerinin "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" ve "Devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarını oluşturduğu gerekçesiyle toplam 1 yıl 11 ay 15 günden 6 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.