banner16

Evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Aile ve Gençlik Bankası'na ilişkin ayrıntılar netleşmeye başladı. Banka aracılığıyla ilk olarak yeni evlenecek gençlere iki yıl ödemesiz 150 bin liralık faizsiz kredi sağlanacak. Yasa teklifinin önümüzdeki hafta Meclis'e gelmesi bekleniyor. 

19 Ekim 2023
Evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyu ile paylaştığı Aile ve Gençlik Bankası'na ilişkin ayrıntılar belli olmaya başladı.

Yasa teklifine ilişkin taslak metni hazırlandı, önümüzdeki hafta Meclis gündemene gelecek.

İKİ YIL ÖDEMESİZ KREDİ
Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, Aile ve Gençlik Bankası'nın ilk ürünü gençlere yönelik kredi paketi olacak. Yeni evlenecek gençlere 150 bin liralık faizsiz kredi, ilk iki yıl ödemesiz ve 5 yılda geri ödemeli olarak verilecek.

Kredi paketi için ise deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara öncelik verilecek.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?
Krediden faydalanmak isteyen gençler başvurularını e-Devlet üzerinden yapacak.

YAŞ SINIRI BELLİ Mİ?
Kredi miktarı belirlenirken ise kişilerin gelir durumu esas alınacak. Geçerli yaş sınırı ise daha sonra açıklanacak


AİLE VE GENÇLİK BANKASI NASIL ÇALIŞACAK?
Aile ve Gençlik Bankası, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan temsilciler tarafından oluşturulacak ve fon gibi çalışacak. Maden, doğalgaz ve petrol gelirlerindeki devlet payının bir bölümü Aile ve Gençlik Bankası fonuna aktarılacak. Hayata geçirilecek projelere göre ise fona aktarılan pay yükseltilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.