banner16

Biden, İsrail'de: Benim gördüklerime göre hastane patlamasına diğer takım sebep oldu

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e indikten sonra sonra yaptığı açıklamada El Ehli Baptist Hastanesi patlamasıyla ilgili, "Benim gördüklerime göre patlamaya diğer takım sebep oldu" dedi.  

18 Ekim 2023
Biden, İsrail'de: Benim gördüklerime göre hastane patlamasına diğer takım sebep oldu

Çarşamba sabah saatlerinde İsrail'e inip Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya gelen Biden, Tel Aviv'de yaptığı açıklamada Washington'un İsrail'e Hamas'a karşı açtığı savaşta kendisini savunmak için gereken her şeyi vereceğini söyledi.

Hamas'ın aralarında 31 ABD vatandaşının da bulunduğu bin 300'den fazla insanı katlettiğini söyleyen Biden, "Hamas'ın gaddarlıkları IŞİD'i daha rasyonel gösteriyor" dedi.

Gazze'deki hastane patlamasının kendisini çok üzdüğünü ve kızdırdığını söyleyen Biden, İslami Cihad'ı kastederek, "gördüklerime göre diğer takım sorumlu" ifadelerini kullandı. 

Netanyahu da İsrail'i ziyaret eden Biden'a, "açık desteği" için teşekkür ederken, Hamas saldırısında hayatını kaybeden İsrailli sayısının bin 400'ü aştığını dile getirdi. Netanyahu, "Medeniyet ile barbarlık arasında bir savaş verildiğini" belirterek, ülkelere İsrail'in arkasında olma çağrısı yaptı.

İsrail, dün Gazze'de meydana gelen hastane patlamasından kendilerinin değil, İslami Cihad'ın sorumlu olduğunu söylüyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.