banner16

Suriye devlet televizyonu: İsrail; Şam ve Halep havalimanlarına saldırdı

Suriye devlet televizyonu, İsrail'in başkent Şam ve Halep'teki ana havalimanlarına saldırdığını duyurdu. 

12 Ekim 2023
Suriye devlet televizyonu: İsrail; Şam ve Halep havalimanlarına saldırdı

Yerel medya kanalı Şam FM, saldırılar karşısında Suriye'nin hava savunmasının aktive edildiğini bildirdi. Saldırıda Halep havalimanının hasar gördüğü ancak can kaybı yaşanamadığı belirtildi; Şam'daki havalimanı ile ilgili ise bilgi yaşanmadığı belirtildi. 

Reuters'ın aktardığına göre kaynaklar, saldırının hedefinin İran'ın Suriye'ye ikmal hattını kesmek olduğunu belirtti. 

Suriye devlet medyası, saldırının ardından iki havalimanında da uçuşların durdurulduğunu bildirdi. Suriye Ulaştırma Bakanlığı, hasar tespiti için iki havalimanına da teknik ekiplerin gönderildiğini ifade etti. 

Suriye İç Savaşı'nda Şam'ı destekleyen İran'ın Esad yönetimi üzerinde nüfusu olduğu biliniyor. İsrail daha önceki yıllarda da Suriye'de aralarında Şam ve Halep Havalimanları da bulunan "İran bağlantılı" diye nitelendirdiği hedefleri vurmuştu.

İran Dışileri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan'ın yarın Şam'ı ziyaret etmesi planlanıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.