banner16

MSB: Türk SİHA’sını düşüren ABD uçağı Ürdün’den kalktı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin, "Suriye’de Türkiye’ye ait SİHA’yı düşüren ABD uçağının İncirlik’ten kalktığı iddiaları tamamıyla spekülasyon, böyle bir durum söz konusu değil. Uçak Ürdün’den kalktı" açıklaması geldi. 

12 Ekim 2023
MSB: Türk SİHA’sını düşüren ABD uçağı Ürdün’den kalktı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, Suriye’de Türkiye’ye ait SİHA’yı düşüren ABD uçağının İncirlik’ten kalktığı iddiasına ilişkin olarak, "Tamamıyla spekülasyon, böyle bir durum söz konusu değil. Uçak Ürdün’den kalktı” denildi.

ABD'ye ait bir savaş uçağının Suriye'de bir Türk silahlı insansız hava aracını (SİHA) vurmasının yankıları sürüyor. SİHA'yu vuran F-16'nın İncirlik'ten kalktığı iddia edilmişti. Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin, "Suriye’de Türkiye’ye ait SİHA’yı düşüren ABD uçağının İncirlik’ten kalktığı iddiaları tamamıyla spekülasyon, böyle bir durum söz konusu değil. Uçak Ürdün’den kalktı" açıklaması geldi.

"TSK, Filistin’e yardım ulaştırılması için verilecek görevleri yapmaya hazır” 

Açıklamada ayrıca, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhurbaşkanı tarafından verilecek direktifler doğrultusunda Filistin’e yardım ulaştırılması için verilecek görevleri yapmaya hazır” mesajı verildi.

"Irak ve Suriye'deki operasyonlar

1, 3 ve 4 Ekim tarihlerinde Irak’ın; 5, 6 ve 8 Ekim tarihlerinde ise Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyonlarda 194 hedef başarıyla imha edildiği bilgisinin de verildiği açıklamada, "Söz konusu harekâtlarla terör örgütüne ağır darbe vurulmuş, ilk belirlemelere göre 229 teröristin etkisiz hâle getirildiği tespit edilmiştir" denildi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.